Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Επιζήμιες για την τουριστική εικόνα της χώρας οι επαναλαμβανόμενες απεργίες στους αρχαιολογικούς χώρους
Κίνδυνος για μαζικές ακυρώσεις

ΗΑΤΤΑ: Επιζήμιες για την τουριστική εικόνα της χώρας οι επαναλαμβανόμενες απεργίες στους αρχαιολογικούς χώρους

Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) για τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγονται για την τουριστική εικόνα της χώρας οι αλλεπάλληλες απεργίες του προσωπικού των αρχαιολογικών χώρων…

Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) για τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγονται για την τουριστική εικόνα της χώρας<...> οι αλλεπάλληλες απεργίες του προσωπικού των αρχαιολογικών χώρων.

Ήδη ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών της χώρας έχει εξαναγκασθεί σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων από μήνες ταξιδιών τους αποκομίζοντας μια όχι και τόσο κολακευτική για την Ελλάδα εντύπωση. Ενδεικτικά και μόνο ο HATTA αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε τέσσερεις χιλιάδες περίπου επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αναγκάσθηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Με δεδομένο άλλωστε ότι η ιστορία, ο πολιτισμός και ο αρχαιολογικός πλούτος της χώρας μας αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης τουρισμού, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών μας έχουν επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές τους, για αυτούς ακριβώς τους αρχαιολογικούς χώρους, που εξαιτίας των κινητοποιήσεων, αδυνατούν να επισκεφτούν, επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

Ο ΗΑΤΤΑ σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί το δικαίωμα οποιοδήποτε κλάδου εργαζομένων να διεκδικεί τα αιτήματά του. Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι η επιλογή για την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων στην αιχμή της τουριστικής περιόδου έχει συνέπειες εις βάρος του Τουρισμού της χώρας οι οποίες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν αλλά σίγουρα υπερβαίνουν κατά πολύ σε διάρκεια την τρέχουσα περίοδο και ζημιώνουν την οικονομία της χώρας συνολικά, τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του HATTA έχουν ήδη γίνει ακυρώσεις κρατήσεων εξαιτίας του προβλήματος και είναι πλέον πιθανό, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση, να υπάρξουν μαζικές ακυρώσεις πακέτων και τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία να υποχρεωθούν στην καταβολή δυσβάστακτων αποζημιώσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024