Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛειτουργία αρχαιολογικών χώρων με προσωπικό ανάγκης προτείνει ο ΣΕΤΕ
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Λειτουργία αρχαιολογικών χώρων με προσωπικό ανάγκης προτείνει ο ΣΕΤΕ

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, με κοινοποίηση στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, έστειλε χτες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σχετικά με το πρόβλημα των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων…

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, με κοινοποίηση στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, έστειλε χτες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σχετικά<...>με το πρόβλημα των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων. Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας των κινητοποιήσεων λουκέτο μπήκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πύλες της Ακρόπολης, δυσαρεστώντας εκατοντάδες επισκέπτες της χώρας.

Επισημαίνοντας την σημασία και την σπουδαιότητα του πολιτισμού μας όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για ολόκληρο το κόσμο, ο ΣΕΤΕ στάθηκε στο γεγονός ότι “άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη ξεκινούν και έρχονται στη χώρα μας για να εκπληρώσουν ένα όνειρο ζωής: να δουν από κοντά τα μοναδικά ιστορικά μνημεία μας”.

“Δυστυχώς”, συνέχισε, “όπως και στο παρελθόν, αυτό εξακολουθεί να μην είναι πάντα εφικτό και ιδιαίτερα σήμερα που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων προκαλεί δικαιολογημένη απογοήτευση και οργή σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών μας. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο πλήττεται από τέτοια γεγονότα ο ελληνικός τουρισμός, αλλά και το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας μας, και πόσο κακές εντυπώσεις δημιουργούνται”.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο παλαιότερη πρόταση του, ο ΣΕΤΕ προτείνει και πάλι την λειτουργία αρχαιολογικών χώρων με προσωπικό ανάγκης (skeleton staff) στο πρότυπο των οργανισμών κοινής ωφελείας, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς άμεσες ενέργειες επί του θέματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024