Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠερισσότεροι από 200 νεκροί σε αεροπορικό ατύχημα στη Βραζιλία
Έκρηξη αεροσκάφους της TAM airlines

Περισσότεροι από 200 νεκροί σε αεροπορικό ατύχημα στη Βραζιλία

Μαύρο πέπλο έχει σκεπάσει από χτες τη Βραζιλία, ο πρόεδρος της οποίας, κ. Luiz Inacio Lula da Silva, κύρηξε τριήμερο εθνικό πένθος, εξαιτίας της νέας αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Congonhas του Σάο Πάολο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της πόλης για εσωτερικές πτήσεις…

Μαύρο πέπλο έχει σκεπάσει από χτες τη Βραζιλία, ο πρόεδρος της οποίας, κ. Luiz Inacio Lula da Silva, κύρηξε τριήμερο εθνικό πένθος, εξαιτίας της νέας αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε πρώτες πρωινές<...>ώρες στο αεροδρόμιο Congonhas του Σάο Πάολο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της πόλης για εσωτερικές πτήσεις.

Συγκεκριμένα, χτες τα ξημερώματα αεροσκάφος, τύπου Α-320, της εταιρίας TAM airlines, με 176 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, κατά τη προσγείωση του στο αεροδρόμιο Congonhas, λόγω ολισθηρότητας του διαδρόμου από έντονη βροχή που είχε προηγηθεί, διέφυγε της πορείας του, χτύπησε σε κτίριο φύλαξης εμπορευμάτων και καυσίμων της εταιρίας και τυλίχθηκε στις φλόγες, έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε. Τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 200 άτομα, καθώς πέρα από τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους, αρκετοί ήταν και οι εργαζόμενοι στο κτίριο φύλαξης. Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Πόρτο Αλέγκρε στο Σάο Πάολο.

`Αμεσα έσπευσαν στο χώρο του αεροδρομίου περισσότεροι από 150 πυροσβέστες και δεκάδες νοσοκομειακά οχήματα, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες και να απεγκλωβίσουν τα θύματα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τέσσερις ώρες, αφήνοντας πίσω της συντρίμμια του αεροπλάνου σε όλο το χώρο του αεροδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θεωρείται από τους πιλότους αρκετά επικίνδυνο, καθώς διαθέτει μικρό αεροδιάδρομο, ο οποίος μετά από βροχοπτώσεις γίνεται ιδιαίτερα ολισθηρός, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά ατυχήματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024