Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέο αναθεωρημένο Επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ (2011-2015)
Κατασκευή νέων σταθμών επιβατών στο λιμάνι κρουαζιέρας

Νέο αναθεωρημένο Επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ (2011-2015)

Κονδύλι ενός δισ. ευρώ, προβλέπεται στο νέο αναθεωρημένο Επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ ΑΕ για τη χρονική περίοδο 2011-2015, το οποίο εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού και είναι χρηματοδοτούμενο […]

Κονδύλι ενός δισ. ευρώ, προβλέπεται στο νέο αναθεωρημένο Επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ ΑΕ για τη χρονική περίοδο 2011-2015, το οποίο εγκρίθηκε από το Δ.Σ.<...> του Οργανισμού και είναι χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους, δάνεια ΕΤΕΠ και κοινοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, κ. , το νέο επενδυτικό πρόγραμμα είναι εστιασμένο στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις υποδομές ποιοτικής εξυπηρέτησης πλοίων και επιβατών.

Μεταξύ άλλων, στην περιοχή της πρώην Καρβουνόσκαλας θα κατασκευαστεί σύγχρονο ενιαίο car-terminal, ενώ επαναφέρεται για διαβούλευση η πρόταση αναβάθμισης και δημιουργίας νέου σύγχρονου terminal στην περιοχή Λεμονάδικα. Ακόμη, ανατίθεται μελέτη για την κατασκευή υποθαλάσσιας διάβασης πεζών μεταξύ της περιοχής Λέοντος (κρουαζιέρας) και της Πολιτιστικής Ακτής (Ηετιώνια). Επίσης, ανατίθεται σε γραφεία κατασκευαστικά και κυκλοφοριακών μελετών η σύνταξη μελέτης για υποθαλάσσια σήραγγα, η οποία θα συνδέει το νέο λιμάνι κρουαζιέρας και την Πειραϊκή με την απέναντι Ακτή Δραπετσώνας, με στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου του Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία της επέκτασης του λιμένος. Παράλληλα, με την κατασκευή επέκτασης του νοτίου λιμένα (κρουαζιέρα) θα συνταχθεί και η οριστική μελέτη επέκτασης του βόρειου λιμένα για 4 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών ακτοπλοΐας.

Τέλος, προβλέπεται κατασκευή νέων σταθμών επιβατών στο λιμάνι κρουαζιέρας, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 θα παρουσιαστεί το masterplan της πρότασης, η οποία έχει συνταχθεί για τις λειτουργίες της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024