Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΝοθευμένα ποτά από τα Κατεχόμενα προκάλεσαν το θάνατο τριών Ρωσίδων στην Τουρκία
Οι Ρωσίδες ξεναγοί παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης

Νοθευμένα ποτά από τα Κατεχόμενα προκάλεσαν το θάνατο τριών Ρωσίδων στην Τουρκία

Διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η αναστάτωση που έχει προκληθεί από το θάνατο τριών ρωσίδων τουριστριών από νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, μετά από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Μιλιέτ”, σύμφωνα με το οποίο, […]

Διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η αναστάτωση που έχει προκληθεί από το θάνατο τριών ρωσίδων τουριστριών από νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, μετά από δημοσίευμα της<...> τουρκικής εφημερίδας “Μιλιέτ”, σύμφωνα με το οποίο, γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Γεωργίας αναφέρει ότι η εισαγωγή των ποτών είχε γίνει από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στις 26 Μαΐου 2011, ομάδα 180 Ρωσίδων ξεναγών είχε συμμετάσχει σε μίνι κρουαζιέρα στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) της Τουρκίας. Στη συνέχεια τριάντα από αυτές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Οι 18 ξεναγοί ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Αττάλεια, όπου πέθαναν οι δύο, ενώ άλλη μία Ρωσίδα πέθανε στη Ρωσία, όπου είχε επιστρέψει και νοσηλευόταν. Η διάγνωση που έκαναν τα νοσοκομεία στην Αττάλεια και στην Αλικαρνασσό ήταν δηλητηρίαση από μεθανόλη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η εισαγωγή των ποτών έγινε από την εταιρεία Jasmin, που εδρεύει στα Κατεχόμενα. Στις 6 Απριλίου 2010 έγινε εισαγωγή από τα κατεχόμενα στην Αλάνια της Τουρκίας 240 μπουκαλιών ουίσκι, 5.760 μπουκαλιών τζιν, 6.000 μπουκαλιών βότκα, τη διανομή των οποίων έκανε η τουρκική εταιρεία Birlik, που έχει έδρα στην Aγκυρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διανομή των εν λόγω ποτών έχει γίνει και στην τουρκική πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής 30 Ρώσοι τουρίστες, αλλά και τουριστικοί πράκτορες ή εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, έχουν καταφύγει σε τουρκικά και ρωσικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο Coral Travel, στη νυχτερινή θαλάσσια εκδρομή βρίσκονταν τουριστικοί πράκτορες και συνεργάτες τους από τη Βρετανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζαχστάν, εκ των οποίων επίσης αρκετοί ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Ο κεντρικός τουριστικός Οργανισμός της Ρωσίας Ροστουρίζμ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των νεκρών εξαιτίας του ακατάλληλου για κατανάλωση αλκοόλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024