Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΧωρίς πλέον υποχρέωση βίζας οι Βορειοαμερικανοί στην Τουρκία
Βίζα

Χωρίς πλέον υποχρέωση βίζας οι Βορειοαμερικανοί στην Τουρκία

konstantinoupoli
Κωνσταντινούπολη (Φωτό: Τατιάνα Ρόκου)

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, Αμερικανοί και Καναδοί μπορούν να ταξιδέψουν και να παραμείνουν στην Τουρκία έως και 90 ημέρες, χωρίς απαίτηση βίζας.

Οι Αμερικανοί που κάνουν (ή θέλουν να κάνουν)  διακοπές στην Τουρκία δε χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν τη χώρα. Το 2023 ήταν το καλύτερο έτος για τον αμερικανικό τουρισμό στην Τουρκία και με την ακύρωση της απαίτησης θεώρησης, το 2024 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο, ειδικά για την Κωνσταντινούπολη.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Καναδοί έπρεπε να υποβάλουν αίτηση εκ των προτέρων για ηλεκτρονική βίζα (e-visa), της οποίας το τέλος ήταν 51,50 δολ. Η Τουρκία προσχωρεί πλέον σε όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης που κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον υποχρεωτικό.

Σημειώνεται ότι η μη υποχρέωση βίζας στην Τουρκία ισχύει για επισκέψεις διάρκειας έως 90 ημερών.

Οι Αμερικανοί που επισκέπτονται την Τουρκία θα μπορούν επίσης επισκεφθούν πιο άνετα τα θέρετρα της χώρας στη Μεσόγειο, την Άγκυρα, πρωτεύουσα της χώρας, το πλήθος των αρχαίων τοποθεσιών σε όλη τη Μικρά Ασία, καθώς και τα τοπία της Καππαδοκίας και της ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Ανατολίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τον Καναδά, το Μπαχρέιν, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσχωρούν σε άλλες 20 χώρες, οι κάτοικοι των οποίων μπορούν πλέον να επισκέπτονται την Τουρκία χωρίς προηγουμένως να λάβουν βίζα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024