Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ αθλητικός τουρισμός στη Κύπρο βάζει τρίποντο
Αθλητικός τουρισμός

Ο αθλητικός τουρισμός στη Κύπρο βάζει τρίποντο

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο ενισχύεται από ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και μεγάλες εκδηλώσεις όπως το L’Étape Cyprus, προσελκύοντας αυξημένο αριθμό διεθνών αθλητικών ομάδων και ενισχύοντας τον τουριστικό κλάδο.

Ο αθλητικός τουρισμός στην Κύπρο γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη, και τοποθετείτε ως βασικός τομέας στον τουριστικό κλάδο. Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες της Κύπρου, η ικανότητά της να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα και η στρατηγική της θέση που προσφέρει εύκολη πρόσβαση από διάφορα μέρη του κόσμου.

Ένα από τα αξιοσημείωτα γεγονότα που συνέβαλαν σε αυτό είναι το L’Étape Cyprus by Tour de France, που ήταν μέρος της παγκόσμιας σειράς L’Étape του Tour de France, και προσελκύει σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων. Για παράδειγμα, η εκδήλωση το 2023 προσέλκυσε περισσότερες από 500 διεθνείς αφίξεις, συμβάλλοντας σε περίπου 2.100 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στις περιοχές της Πάφου και της Λεμεσού. Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αγώνες, “The Race” και “The Ride”, με προκλητικές διαδρομές που προσφέρουν στους αθλητές μια γεύση από την εμπειρία του Tour de France. Οι κορυφαίοι επιδόσεις σε αυτούς τους αγώνες έχουν ακόμη και την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα L’Étape du Tour που διεξάγεται κατά τη διάρκεια του Tour de France.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας και φέτος, οι ενδείξεις για την πορεία του αθλητικού τουρισμού θεωρούνται ήδη ικανοποιητικές, ιδίως σε ό,τι αφορά στην άφιξη ποδοσφαιρικών ομάδων για προπόνηση και προετοιμασία.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον που υπάρχει μέχρι στιγμής, βάσει στοιχείων από το υφυπουργείο Τουρισμού και τοπικών δημοσιευμάτων για την άφιξη ποδοσφαιρικών ομάδων, υπερβαίνει ήδη τον αντίστοιχο αριθμό ομάδων που στη Κύπρο το 2023. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στις αλλαγές που έχουν γίνει στο σχετικό σχέδιο κινήτρων, καθώς τώρα δικαιούχοι επιδοτήσεων, εκτός από τις αθλητικές ομάδες, είναι και οι ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι ξένες εταιρείες που μεταφέρουν αθλητικές ομάδες, καθώς και οι κυπριακές αδειοδοτημένες ταξιδιωτικές πρακτορείες και εταιρείες που μεταφέρουν ομάδες/αθλητές από το εξωτερικό.

Ενώ πέρυσι με το σχέδιο επιχορήγησης ξένων αθλητικών ομάδων, ομάδων, συλλόγων και ομοσπονδιών για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο στα πλαίσια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν επισκεφθεί τη χώρα 23 ποδοσφαιρικές ομάδες φέτος υπάρχει ενδιαφέρον ήδη από 29 ποδοσφαιρικές ομάδες.

Για τον ποδοσφαιρικό τουρισμό ειδικότερα, σημειώνεται πως επιστρέφουν επιτέλους οι μεγάλες ομάδες στη Κύπρο μεταξύ των οποίων, η Εθνική Σουηδίας, η Εθνική Εσθονίας και κορυφαίες ομάδες της Σερβίας, όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Παρτιζάν και η Βοϊβοντίνα. Επίσης, αναμένεται φέτος και σημαντικός αριθμός ομάδων για προετοιμασία και σε άλλα αθλήματα, όπως κολύμβηση, στίβο, μεταξύ άλλων και εθνικών ομάδων στίβου για ΑμεΑ, τρίαθλο και άλλα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024