Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαϋλάνδη: Στρατιωτικοί στην εξουσία, χωρίς προβλήματα ο τουρισμός

Ταϋλάνδη: Στρατιωτικοί στην εξουσία, χωρίς προβλήματα ο τουρισμός

Αποχώρηση του πρωθυπουργού και επαναφορά του πολιτεύματος της βασιλευόμενης δημοκρατίας αιτούνται στρατιωτικές δυνάμεις, που από προχτές έχουν καταλάβειπραξικοπηματικά την εξουσία στην Ταϋλάνδη, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της, κ. Θακσίν […]

Αποχώρηση του πρωθυπουργού και επαναφορά του πολιτεύματος της βασιλευόμενης δημοκρατίας αιτούνται στρατιωτικές δυνάμεις, που από προχτές έχουν καταλάβει<…>πραξικοπηματικά την εξουσία στην Ταϋλάνδη, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της, κ. Θακσίν Σιναουάτρα βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Οι στρατιωτικοί, που ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να καταλάβουν την εξουσία για να θέσουν τέλος στη διαφθορά, τον εθνικό διχασμό και την υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, κατέλαβαν το Κοινοβούλιο, ανέστειλαν τη λειτουργία του, έπαυσαν το Σύνταγμα και κήρυξαν στρατιωτικό νόμο, ορίζοντας παράλληλα στρατιωτική επιτροπή για τη διαχείριση των απαραίτητων πολιτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ αυστηρό έλεγχο έχουν επιβάλλει και στα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραξικοπηματίες – το Διοικητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, όπως αυτοαποκαλούνται – φέρεται να έχουν συλλάβει αρκετούς κυβερνητικούς υπουργούς και συμμάχους του Θάκσιν, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα σχέδια του ανατραπέντος πρωθυπουργού, ο οποίος ανέβαλε την ομιλία του στον ΟΗΕ.

Όσον αφορά τώρα στον τουρισμό της χώρας, αν και νωρίς ακόμη για πλήρη εκτίμηση των συνεπειών, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δημήτρη Αστέρη, διευθυντή του Ταϋλανδικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, «όλα λειτουργούν κανονικά στη χώρα», με το πρόγραμμα πτήσεων της Thai Airways να μην έχει υποστεί την παραμικρή αλλαγή. `Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε ο κ. Αστέρης, η τουριστική βιομηχανία της χώρας έχει βιώσει την εμπειρία πραξικοπήματος άλλες 20 φορές από το 1932 και συνεπώς θα είναι σε θέση για ακόμη μια φορά να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024