Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑμοιβαίες διακρατικές ενέργειες προτείνει η ΠΟΕΤ για την βίζα

Αμοιβαίες διακρατικές ενέργειες προτείνει η ΠΟΕΤ για την βίζα

Να ισχύσει η αρχή των αμοιβαίων διακρατικών ενεργειών για την κοπιαστική διαδικασία της θεώρησης διαβατηρίου (visa), και την εξευτελιστική αντιμετώπιση της κατάθεσης βιομετρικών στοιχείων…

Να ισχύσει η αρχή των αμοιβαίων διακρατικών ενεργειών για την κοπιαστική διαδικασία της θεώρησης διαβατηρίου (visa), και την εξευτελιστική αντιμετώπιση<...> της κατάθεσης βιομετρικών στοιχείων ζητούν οι ενώσεις ΠΟΕΤ, ΠΕΤΑΓΑ, και ΕΤΓΜΘ.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες πολίτες, μοναδική εξαίρεση στις χώρες τις Ε. Ένωσης, υποχρεούνται στην κοπιώδη διαδικασία κατάθεσης στοιχείων ή προσωπικής συνέντευξης και στην συνέχεια στην παραλαβή της απορριπτικής ή θετικής απάντησης για την θεώρηση (VISA) του διαβατηρίου τους από το προξενείο των Η.Π.Α. Η σχετική δαπάνη είναι 100 ευρώ, ακόμα και αν δεν δοθεί θεώρηση!

Από την αρχή του 2003 απαγορεύθηκε η μεσολάβηση των ταξιδιωτικών γραφείων για την διαδικασία και την διευκόλυνση κατάθεσης και παραλαβής των αιτήσεων, κάτι που αποτελεί μέρος της εξυπηρέτησης για τους ταξιδιώτες ανά την υφήλιο, αναφέρει η ανακοίνωση των ενώσεων που στάλθηκε προς όλους τους ιθύνοντες.

Αυτό όμως που υποτιμά ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες και την χώρα μας είναι η βιομετρία, φωτογράφηση και φυσική αποτύπωση των δακτύλων των Ελλήνων ταξιδιωτών και κατά την άφιξη τους στα σημεία εισόδου των Η.Π.Α. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός αυτός του εξονυχιστικού ελέγχου με την πανάκριβη θεώρηση (VISA) και της υποτιμητικής ταλαιπωρίας κατά την άφιξη στις Η.Π.Α, αποτελούν άκρως εξευτελιστική διάκριση των πολιτών και της χώρας μας.

Εκτός της επιθυμίας μας για την άρση των μέτρων αυτών, πρέπει να τονίσουμε την υποχρέωση των Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών αρχών ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ισχύουν οι αμοιβαίες (reciprocal) διακρατικές ενέργειες όπως πρόσφατα ενήργησαν οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες επέβαλαν αντίστοιχες διαδικασίες για τους πολίτες των Η.Π.Α.

Οι Ενώσεις μας πιστεύοντας στις ειρηνοποιές επιπτώσεις του τουρισμού με την επαφή των λαών και στην ίση μεταχείριση των χωρών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακαλούν και ζητούν την δραστηριοποίηση κάθε αρμόδιου οργάνου και υπευθύνου ελληνικής ή ευρωπαϊκής αρχής για την άρση της προσβλητικής και υποτιμητικής μεταχείρισης των αρχών των Η.Π.Α προς τους πολίτες της χώρας μας.

Ολοκληρώνοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι ιδιαίτερα παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, εν όψη των ολυμπιακών αγώνων για τους οποίους ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική διαφημιστική προβολή, εάν διατηρηθούν οι εν λόγω υποτιμητικές διακρίσεις θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη και πλέον εξευτελιστική δυσφήμιση που θα παραπέμπει ευθέως στην σκέψη ότι η χώρα που γέννησε και θα διεξάγει τους ολυμπιακούς αγώνες αντιμετωπίζεται από την ηγέτιδα χώρα του κόσμου ως ορμητήριο τρομοκρατών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024