Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαράδεκτη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Απαράδεκτη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΠΟΕΤ, και η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών, ΠΕΤΑΓΑ, έστειλαν επιστολή προς τη Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κέντρο της Αθήνας με τους συχνούς αποκλεισμούς του και τις επιπτώσεις…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΠΟΕΤ, και η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών, ΠΕΤΑΓΑ, έστειλαν επιστολή<...> προς τη Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κέντρο της Αθήνας με τους συχνούς αποκλεισμούς του και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στις εργασίες εμπορικών επιχειρήσεων.

Η επιστολή των δύο φορέων προτείνει την μεταφορά των υπουργείων και των παραρτημάτων τους, που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης, στα νέα κτίρια που έχουν γίνει εκτός κέντρου για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση και την αναδραστηριοποίηση του κέντρου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναφέρει η επιστολή, χάνονται τουλάχιστον 100 εργάσιμες μέρες κάθε χρόνο από τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα χωρίς καμία πρόβλεψη προγραμματισμού και κυρίως χωρίς ενέργειες για την λύση του προβλήματος.

«Ποιος έχει ρωτήσει πως οι επιχειρήσεις αυτών των καταστημάτων και γραφείων πληρώνουν μισθούς 5 έως 100 και πλέον υπαλλήλων, ενοίκια, φόρους δημοτικά τέλη, καθώς και τα άλλα έξοδα (ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ)», συνεχίζει η επιστολή.

Η επιστολή που κοινοποιείται στο ΕΒΕΑ, και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει να γίνει μια πρόταση-μελέτη για να μεταφερθούν οι γραφειοκρατικές υπηρεσίες των Υπουργείων (ένα από αυτά το Οικονομικών έχει 25 παραρτήματα γύρω από το Σύνταγμα!) σε μια νέα περιοχή με καλή κυκλοφοριακή πρόσβαση για υπαλλήλους και ενδιαφερόμενους.

«Επιτέλους πρέπει να αρχίσει να προγραμματίζεται κάτι, γιατί τώρα με τα τεράστια αχρησιμοποίητα ποσά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν υπάρχει και η δικαιολογία ότι δεν έχουμε χρήματα. Η φαντασία και ο προγραμματισμός μας λείπει. Παράλληλα, να γίνουν επαφές με την Διοίκηση της Αστυνομίας», στην οποία επίσης, κοινοποιείται η επιστολή, «να παραδειγματισθεί από τις άλλες συναδέλφους της των Ευρωπαϊκών πόλεων στις διαδηλώσεις των οποίων δεν αποκλείουν ολόκληρες περιοχές αλλά περιφρουρούν τις πορείες, καταλαμβάνοντας μέρος του δρόμου ενώ δίπλα κυκλοφορούν κανονικά τα αυτοκίνητα. Εδώ με την συγκέντρωση 100-200 ατόμων παραλύει το κέντρο. Δηλαδή πονάει πόδι, κόβει πόδι! Γιατί άλλοι ταλαιπωρούνται και πληρώνουν.

Εν κατακλείδι», συνεχίζει «νομίζουμε ότι τόσο το κοινό όσο και οι επιχειρήσεις έχουν ταλαιπωρηθεί ψυχικά και οικονομικά τόσο πολύ που πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες και προτάσεις να απομακρυνθούν όλα τα υπουργεία και οι υπηρεσίες και στην συνέχεια και τα νοσοκομεία σε άνετες, εργονομικές και κυκλοφοριακά προσβάσιμες περιοχές. Εκτός της απάλειψης της εικόνας τριτοκοσμικής χώρας, το κέντρο της Αθήνας που περικλείει τον παγκοσμίου κύρους και εμβέλειας χώρο της Ακρόπολης, πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους, στους επισκέπτες και στους τουρίστες διαφορετικά οι σχεδιασθείσες διαδρομές του ενοποιημένου αρχαιολογικού χώρου δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.»

«Επίσης, παράλληλα θα πρέπει να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια από την στάθμευση και την κυκλοφορία (!!!) μοτοσικλετών και ακόμα χειρότερα από την στάθμευση υπουργικών, και άλλων αυτοκινήτων στις εισόδους και τις στοές(!) των υπουργείων (π.χ Οικονομίας, Παιδείας κ.α) από τα οποία η βίαια έξοδος των εκατοντάδων υπαλλήλων και επισκεπτών σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος (πυρκαγιά,σεισμός,εκρηξη)θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα τραγικό αποτέλεσμα, για να ψάχνουμε μετά να βρούμε ‘τις πταίει;’, που δεν τηρούνται οι σχετικές διατάξεις;

Βεβαίως δεν κομίζουμε ‘Γλαύκα εις Αθήνας’ αλλά μήπως παρακολουθούντες ως θεατές όλοι μας, αυτά που συμβαίνουν και ταλαιπωρούν καθημερινά ψυχικά και οικονομικά τους συμπολίτες μας και μη ενεργούντες ως οφείλουμε, γινόμαστε μέρος, αν όχι και αίτιοι του προβλήματος; Κάτι που επίσης επείγει είναι να μπορέσουν να εργασθούν οι επιχειρήσεις του κέντρου από τον κυκλοφοριακό αποκλεισμό τον Αύγουστο του 2004. Για μερικές ο μήνας αυτός είναι ζωτικός.

Κυρία Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας και την διάθεση σας για ενέργειες ουσίας απευθυνόμαστε σε σας και τους συνεργάτες σας πριν γίνουμε όλοι θύματα της παγκοσμιοποίησης για να επικρατήσουν 20-30 μεγάλες πολυεθνικές σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κάποιος είπε: τα παιδιά μας δεν θα κατηγορούν τους αχρείους που κατέστρεψαν το περιβάλλον και μείωσαν την ποιότητα ζωής τους, αλλά τους χρηστούς που δεν αντέδρασαν», καταλήγει η επιστολή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024