Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιαμαρτυρία των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τον Φ.Α.Π.
Ξενοδοχεία

Διαμαρτυρία των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τον Φ.Α.Π.

Το τελευταίο διάστημα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος καθημερινά γίνεται αποδέκτης της αγανάκτησης πολλών μελών του (ξενοδόχων φυσικών προσώπων), οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άνιση μεταχείριση που υφίστανται έναντι των εταιρειών που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία ιδιοκτησίας τους.

Πολλά μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκφράζουν τελευταία την αγανάκτησή τους για την άνιση μεταχείριση που υφίστανται έναντι των εταιρειών που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία ιδιοκτησίας τους.

“Ορθά το Υπουργείο Οικονομικών κατά την ψήφιση του Ν. 3842/2010 αποδέχτηκε την άποψή μας πως το ξενοδοχείο είναι το ‘εργαλείο της δουλειάς’ του κάθε ξενοδόχου και έτσι καθόρισε μειωμένο συντελεστή Φ.Α.Π. 0,33‰ (αντί του 6‰) για τα έτη 2010 – 2011 – 2012 για τα ακίνητα ξενοδοχεία που ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες και τα ιδιοχρησιμοποιούν”, σημειώνει το ΞΕΕ. “Παρόμοια όμως αντιμετώπιση δεν υπήρξε, κάτι που επισημαίναμε επανειλημμένα στους προκατόχους σας κ.κ. υπουργούς, για τον υπολογισμό του Φ.Α.Π. στα ακίνητα των ξενοδοχείων που κατέχουν και ιδιοχρησιμοποιούν φυσικά πρόσωπα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καλούνται οι μικροξενοδόχοι – φυσικά πρόσωπα να καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά Φ.Α.Π. (σε σχέση με τις εταιρείες) σε μία περίοδο που πλήττονται από την συμπίεση των τιμών λόγω ανταγωνισμού, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την επιβολή διαφόρων άλλων φόρων και τελών (ΕΕΤΗΔΕ, πετρέλαιο κ.λπ.). Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ο ΦΑΠ που πρέπει να καταβάλλουν οι ατομικές επιχειρήσεις υπερβαίνει τα ετήσια έσοδά τους”.

Η συνέχιση της παραπάνω δυσμενούς διάκρισης εις βάρος των ξενοδόχων – φυσικών προσώπων δεν αντέχει σε κανένα λογικό επιχείρημα, υποστηρίζει το Επιμελητήριο και ως εκ τούτου παρακαλεί την Κυβέρνηση, για λόγους ίσης μεταχείρισης, να εξετάσει το αίτημά τους να ενταχθούν και αυτοί στην ευνοϊκή ρύθμιση υπολογισμού του Φ.Α.Π. των ξενοδοχειακών ακινήτων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024