Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων
Η προσωρινή λειτουργία αναιρεί την ανάγκη επάνδρωσης προσωπικού σε δύο βάρδιες

Εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτος ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας κατά το χρονικό διάστημα από 09:30 έως 17:30. Το ωράριο αυτό δεν ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν ήδη με δύο βάρδιες και πέραν τις 15:00.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος απέστειλε χθες οδηγίες προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του υπουργείου, αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Ο κ. Αλιβιζάτος, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας κατά το χρονικό διάστημα από 09:30 έως 17:30.

Η προσωρινή λειτουργία κατά το συγκεκριμένο διάστημα αναιρεί την ανάγκη επάνδρωσης προσωπικού σε δύο βάρδιες, προκειμένου οι χώροι να λειτουργούν πέραν τις 15:00. Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τους χώρους αρμοδιότητας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. μεταξύ 10:00-17:00, ξεπερνώντας με τον τρόπο αυτό την δυσχέρεια επάνδρωσης που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές υπηρεσίες σε φυλακτικό προσωπικό. Το ωράριο αυτό δεν ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν ήδη με δύο βάρδιες και πέραν τις 15:00, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, οι οποίοι συνεχίζουν με το υφιστάμενο ωράριο τους.

Παράλληλα, ο κ. Αλιβιζάτος απέστειλε οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος φυλακτικού προσωπικού,  ζητώντας αυτό να απεμπλακεί άμεσα από τυχόν καθήκοντα και εγκαταστάσεις που δεν αποτελούν αρμοδιότητά του, παράλληλα δε να αναπροσαρμοστούν επί τω βέλτιω οι εκτελούμενες υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη φύλαξη τομέων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024