Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλεγχο στα κονδύλια για την πρόληψη πυρκαγιών ζητά από την Ε.Ε. ο Λαμπρινίδης
Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έλεγχο στα κονδύλια για την πρόληψη πυρκαγιών ζητά από την Ε.Ε. ο Λαμπρινίδης

Να ερευνήσει αν τα κονδύλια, που διατίθενται στην Ελλάδα αξιοποιούνται για την πρόληψη των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2008 ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή o επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., […]

Να ερευνήσει αν τα κονδύλια, που διατίθενται στην Ελλάδα αξιοποιούνται για την πρόληψη των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2008 ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή o επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, σε<...>παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την “ενίσχυση της αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση καταστροφών”.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του ο κ. Λαμπρινίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Πέρσι τον Σεπτέμβριο πολλοί πολιτικοί εξέφρασαν οδύνη για τα θύματα των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Ελάχιστοι όμως ομολόγησαν την ευθύνη τους για το γεγονός ότι καταλήξαμε να τις έχουμε, ότι αποτύχανε παταγωδώς στην πρόληψη και στην έγκαιρη κατάσβεσή τους. Γι’ αυτό το λόγο και η Σοσιαλιστική Ομάδα του ευρωκοινοβουλίου ζήτησε φέτος με προφορική της ερώτηση, πριν το καλοκαίρι, πριν δηλαδή εκδηλωθούν οι πυρκαγιές, να συζητήσουμε εδώ, στην Ολομέλεια, με την Επιτροπή τι γίνεται για την πρόληψή τους το 2008.

Κύριε Επίτροπε, αναφέρατε ότι θα διατεθούν 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2009-2013, που θα αφορούν και στην πρόληψη πυρκαγιών. Καλά αυτά. Αλλά το 2008, τώρα, πόσα χρήματα έχετε διαθέσει για πρόληψη, έχοντας μάλιστα δει τις καταστροφές του 2007 και την απελπιστική κατάσταση κάποιων εθνικών προγραμμάτων πρόληψης; Πόσες και ποιες κυβερνήσεις έχουν απορροφήσει και πόσα από αυτά τα κονδύλια;

Δυστυχώς, πέρσι στην αρχή του χρόνου, η Ελληνική κυβέρνηση, όπου έγιναν και οι μεγαλύτερες ανθρώπινες και φυσικές καταστροφές, με έκθεση του ίδιου του ΥΠΕΧΩΔΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε ομολογήσει ανυπαρξία συντονισμού των ελληνικών φορέων μεταξύ τους και έλλειψη σχεδίων πρόληψης! Κοιτάξατε στο ενδιάμεσο διάστημα τι έγινε, αν έγινε, στην Ελλάδα για να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα; Αισθάνεται η Επιτροπή ότι έχει υποχρέωση να επιτηρεί πού και πώς ξοδεύονται τα κονδύλια των ευρωπαίων πολιτών; Ή απλώς συνεχίζει να παρέχει κονδύλια σε κυβερνήσεις που αποδεδειγμένα τα κατασπαταλούν;”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024