Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιβεβαιώθηκε η εκτιμώμενη καλή τουριστική χρονιά για την Χαλκιδική

Επιβεβαιώθηκε η εκτιμώμενη καλή τουριστική χρονιά για την Χαλκιδική

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων της Χαλκιδικής που ανέφεραν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα κυμανθείστο 10%. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νομού κ. Γεράσιμο […]

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων της Χαλκιδικής που ανέφεραν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα κυμανθεί<...>στο 10%. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νομού κ. Γεράσιμο Μπακογιάννη η Ρωσική αγορά συνέβαλλε ουσιαστικά στη βελτίωση αυτή αφού οι τουρίστες από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 30%, κάτι που διασταυρώνεται και από τα δημοσιευμένα στοιχεία του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα δε σημαντικό για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή είναι το γεγονός ότι φέτος θα παραμείνουν ανοιχτά το χειμώνα πολύ περισσότερα ξενοδοχεία από ότι πέρυσι. Εξάλλου για το μήνα Νοέμβριο ο ταξιδιωτικό οργανισμός TUI έχει «κλείσει» αρκετά δωμάτια, κάτι που οι τοπικού παράγοντες του τουρισμού ευελπιστούν ότι θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί. Όσο αφορά για το 2007, τα ξενοδοχεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους νωρίτερα από ότι εφέτος.

Όσο αφορά στις φωτιές που έπληξαν το νομό στο τέλος Αυγούστου ο κ. Μπακογιάννης κάνει λόγο ότι επηρέασαν την κίνηση μόνο σε τοπικό επίπεδο και όχι γενικότερα προς το νόμο, και μόνο για τις λίγες ημέρες προς το τέλος Αυγούστου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024