Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση στη Βουλή για την τουριστική ανασυγκρότηση πυρόπληκτων περιοχών
`Αντζελα Γκερέκου

Ερώτηση στη Βουλή για την τουριστική ανασυγκρότηση πυρόπληκτων περιοχών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, κατέθεσε χτες η Βουλευτής Κέρκυρας και πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. `Αντζελα Γκερέκου, με θέμα την ανυπαρξία σχεδίουτουριστικής ανασυγκρότησης […]

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, κατέθεσε χτες η Βουλευτής Κέρκυρας και πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. `Αντζελα Γκερέκου, με θέμα την ανυπαρξία σχεδίου<...>τουριστικής ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Η κα. Γκερέκου, ενώ επισημαίνει την ανάγκη προνομιακής προβολής της τουριστικής εικόνας των πυρόπληκτων περιοχών, διαπιστώνει την παντελή ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου τουριστικής ενίσχυσης των περιοχών αυτών και ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης (σε περίπτωση που τέτοιο σχέδιο υπάρχει) να το καταθέσει δημόσια.

Χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: “Ευρισκόμαστε στα μέσα του τουριστικού έτους και ένα χρόνο σχεδόν μετά τις τραγικές πυρκαγιές στη Πελοπόννησο και Εύβοια. Τότε η Κυβέρνηση είχε αναγγείλει σχέδιο ανασυγκρότησης και ειδικά σχέδιο επέμβασης και ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής. Η βοήθεια την οποία είχε υποσχεθεί (και προεκλογικά) η Κυβέρνηση της Ν.Δ., φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πληγέντων.

Αν μη τι άλλο, οι συγκεκριμένες περιοχές δικαιούνται απόλυτα να έχουν, τουλάχιστον, προνομιακή μεταχείριση ως προς την τουριστική προβολή και διαφήμιση, καθώς και στα κονδύλια, τα οποία διατεθήκαν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ, για την στοχευμένη προβολή και ενίσχυση της τουριστικής τους εικόνας. Μέχρι στιγμής όμως, δεν παρατηρείται να υπάρχει, όχι «προνομιακή», αλλά η οποιαδήποτε προβολή και προώθηση των συγκεκριμένων περιοχών, από πλευράς του ΕΟΤ, ούτε οποιοδήποτε σχέδιο ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής”.

Βάσει όλων των παραπάνω, η κα Γκερέκου έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Σπηλιωτόπουλο, τα κάτωθι ερωτήματα:


  1. Υπάρχει προγραμματισμός, ειδικό σχέδιο ενίσχυσης και ειδική πρόβλεψη για την προνομιακή και στοχευμένη τουριστική προβολή των πυρόπληκτων περιοχών ή το όλο θέμα έχει αφεθεί στην τύχη του; Αν υπάρχει το συγκεκριμένο σχέδιο, ζητείται να κατατεθεί.

  2. Πως αναπτυχθήκαν τα σχετικά προγράμματα προβολής και με ποιες αποφάσεις προγραμματισμό και κονδύλια; Ζητείται να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις Δ.Σ.Ε.Ο.Τ, Υπ. Τουρισμού, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις.

  3. Ποια είναι τα επιπρόσθετα γενικά μέτρα, τα οποία έχει λάβει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, για την ενίσχυση του τουρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές;

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024