Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣτην Αθήνα χτύπησε η “καρδιά” του ευρωπαϊκού τουρισμού
Συνέδρια

Στην Αθήνα χτύπησε η “καρδιά” του ευρωπαϊκού τουρισμού

Το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα “Πρωτοπόροι, προσβάσιμοι και οικοφιλικοί προορισμοί”. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 28 ευρωπαϊκές χώρες, με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Στο επίκεντρο ήταν η κλιματική κρίση, η ψηφιοποίηση, και η ανάγκη για βιώσιμο τουρισμό.

Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ, το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC– 9th MIG and MKG Annual Meeting) διοργανώθηκε φέτος στην Αθήνα (7-9 Φεβρουαρίου), στρέφοντας το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής τουριστικής κοινότητας στην Ελλάδα και την Αττική.

Οι συμμετέχοντες-εκπρόσωποι από 28 οργανισμούς τουρισμού ευρωπαϊκών χωρών και για πρώτη φορά από την Τουρκία, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος είναι ένα από τα 19 ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (European Travel Commission -ETC).

Το θέμα του 9ου συνεδρίου της ETC “Πρωτοπόροι, προσβάσιμοι και οικοφιλικοί προορισμοί” απασχόλησε δύο συνεδριάσεις των τμημάτων Marketing Intelligence Group και Marketing Group της Επιτροπής, με αυξημένη συμμετοχή 103 μελών, που αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την ελληνική διοργάνωση.

Οι σύνεδροι εκπροσώπησαν τους εθνικούς οργανισμούς των χωρών:

Αυστρία, Άγιος Μαρίνος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία, Τουρκία, Φιλανδία.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου και ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη αφού υπογράμμισε ότι “το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει σθεναρά τη στρατηγική για την ουσιαστική δικτύωση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα του τουρισμού, με βάση ένα σταθερό σύνολο αρχών”, τόνισε: “Η ψηφιοποίηση και οι ισχυρές συνεργασίες βοηθούν την ανταγωνιστικότητα και συντελούν στην επιτυχία της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας. Η συνεργασία είναι κρίσιμη για την προσαρμογή των πολιτικών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις θαλάσσιες ζώνες”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Κεφαλογιάννη στην κλιματική κρίση, λέγοντας ότι «κυρίαρχος στόχος είναι να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπισή της”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “υπάρχουν τα μέσα και η στρατηγική να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της Ευρώπης”.

Ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης αφού κήρυξε την έναρξη των εργασιών, δήλωσε: “Η Ελλάδα έχει ηγετικό και πρωτοπόρο ρόλο στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία. Ο ΕΟΤ έχει άριστη και πολυετή συνεργασία με την ETC, έναν από τους σημαντικότερους φορείς για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στήριξε από την πρώτη στιγμή το σπουδαίο αυτό γεγονός, το οποίο είναι και μια καλή ευκαιρία για την προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό.

Συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα του Τουρισμού μεταξύ αυτών και η κλιματική κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της την προσαρμογή μας στο φαινόμενο και την αντιμετώπιση των αρνητικών του συνεπειών σε όλους τους τομείς.

Είμαστε υπερήφανοι που με πρωτοβουλία του ΕΟΤ, η ετήσια συνάντηση της ETC πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη έως τώρα συμμετοχή από τις προηγούμενες διοργανώσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024