Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕξάλειψη των παράνομων ξεναγήσεων ζητά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Εξάλειψη των παράνομων ξεναγήσεων ζητά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Περισσότερη καθαριότητα, εκμάθηση νέων γλωσσών στους ξεναγούς με βάση τις αγορές – στόχους, καθώς και περιορισμός της παράνομης ξενάγησης είναι μερικά μόνο από τα αιτήματα των ξεναγών όπως αυτά τα διατυπώνει σε συνέντευξή της στο TravelDailyNews

Περισσότερη καθαριότητα, εκμάθηση νέων γλωσσών στους ξεναγούς με βάση τις αγορές – στόχους, καθώς και περιορισμός της παράνομης ξενάγησης είναι μερικά μόνο<...>από τα αιτήματα των ξεναγών όπως αυτά τα διατυπώνει σε συνέντευξή της στο TravelDailyNews η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών κυρία Ελισάβετ Σαββάτη.

Παράλληλα, όσο αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σημειώνει: “…θα έπρεπε να γίνει διαφημιστική εκστρατεία από την πολιτεία, ταυτόχρονα όμως να υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή, ώστε μια περιοχή να δέχεται και τους χειμερινούς μήνες επισκέπτες, π.χ. πτήσεις Charter, ανοιχτά καταστήματα, θέρμανση στα ξενοδοχεία κλπ. Βέβαια, δεν προσφέρονται όλα τα μέρη της Ελλάδας για χειμερινό τουρισμό, αλλά θα μας βοηθούσε πολύ, αν παράλληλα αναπτυχθεί ο συνεδριακός, επαγγελματικός, ιατρικός, θρησκευτικός και σχολικός τουρισμός σε πόλεις και στην περιφέρεια κατά τους “νεκρούς” μήνες του χρόνου”.

Επίσης αναφέρεται στα γκρουπ από τις μαθητικές εκδρομές, όπου σε πολλές περιπτώσεις η ξενάγηση γίνεται παρανόμως από τους αρχηγούς ή από τους οδηγούς των λεωφορείων! “Δουλεύοντας με μαθητές σχολείων και ελληνικά γκρουπ το πρόβλημα θα περιοριζόταν πολύ για τους ξεναγούς. Σε μερικά μέρη οι συνάδελφοι απασχολούνται τη νεκρή περίοδο με ξεναγήσεις σχολείων, ενώ σε άλλα σχεδόν καθόλου. Τα δε ελληνικά γκρουπ δυστυχώς “ξεναγούνται” αρκετές φορές παράνομα από τους αρχηγούς ή ακόμα και τους οδηγούς λεωφορείων, παρόλο που έχουν πληρώσει για ξενάγηση, με σκοπό τη μείωση του κόστους από τον διοργανωτή της εκδρομής, ενώ οι Έλληνες δεν έχουν μάθει ακόμα τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές, ώστε να απαιτούν να έχουν στις εκδρομές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επαγγελματίες ξεναγούς με δίπλωμα και άδεια”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024