Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΌλγα Κεφαλογιάννη: Νέο ταχύρρυθμό πρόγραμμα Κατάρτισης Ξεναγών
Ξεναγοί

Όλγα Κεφαλογιάννη: Νέο ταχύρρυθμό πρόγραμμα Κατάρτισης Ξεναγών

Το Υπουργείο Τουρισμού εγκαινιάζει Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Κατάρτισης Ξεναγών για πτυχιούχους Ιστορίας και Αρχαιολογίας, δημιουργώντας ξεναγούς δύο ταχυτήτων.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ανταποκρινόμενο στο ισχυρό ενδιαφέρον των πτυχιούχων Ιστορίας και Αρχαιολογίας για το επάγγελμα του ξεναγού, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για το Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διάρκειας δύο (2) μηνών, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Έχει προηγηθεί ήδη η υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος κατάρτισης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ προωθείται άμεσα, στις αρχές του νέου έτους, το ταχύρρυθμο πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Αυτά τα επιμορφωτικά προγράμματα και οι απόφοιτοί τους έρχονται να αναβαθμίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες ξενάγησης στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η κ. Κεφαλογιάννη και για τον λόγο αυτόν πρόκειται να συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες με ακόμα περισσότερα Πανεπιστήμια.

Από την άλλη πλευρά, οι εν ενεργεία ξεναγοί έχουν πολλές φορές τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ξεναγοί δύο ταχυτήτων ενώ σημαντικό είναι και το θέμα των παρανόμων ξεναγών που κυκλοφορούν έξω από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και ξεναγούν τελείως ανενόχλοιτοι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024