Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταγγελίες για μειωμένες αποδοχές ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Ρόδο

Καταγγελίες για μειωμένες αποδοχές ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Ρόδο

Την πιστή εφαρμογή των όσων προβλέπει η τοπική σύμβαση εργασίας, αναμένεται να απαιτήσουν αλλά και να εποπτεύσουν αντίστοιχα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, καθώς το τελευταίο […]

Την πιστή εφαρμογή των όσων προβλέπει η τοπική σύμβαση εργασίας, αναμένεται να απαιτήσουν αλλά και να εποπτεύσουν αντίστοιχα οι εκπρόσωποι<...> των συνδικαλιστικών σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, πυκνώνουν οι καταγγελίες από την πλευρά των εργαζομένων, για μειωμένες αποδοχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Ρόδου, 'Ροδιακή', Εκπρόσωποι των σωματείων του Εργατικού Κέντρου της Ρόδο<.>υ αλλά και της διοίκησης, συγκεντρώνουν τις τελευταίες μέρες συγκεκριμένα στοιχεία (βάσει των καταγγελιών αυτών) και ετοιμάζονται αφενός να ζητήσουν εξηγήσεις από τους ίδιους τους εργοδότες, αλλά και αφετέρου ετοιμάζουν την παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, έτσι ώστε να αποζημιώνονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου με τις αποδοχές που προβλέπονται από τις συμβάσεις εργασίας.

Πριν από δύο περίπου μήνες αντίστοιχη παρέμβαση είχε γίνει προς την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και από τα σωματεία σερβιτόρων και μαγείρων του ΕΚΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη τα όσα προβλέπουν οι συμβάσεις εργασίας και η Τοπική Σύμβαση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Βασίλης Μηναΐδης, είχε αποστείλει σχετική ενημερωτική επιστολή σε όλα τα μέλη της ένωσης, ζητώντας άμεσα την πιστή εφαρμογή των αυξήσεων που θα έπρεπε να χορηγηθούν από την 1η Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως στοιχείο για την ομαλή συνέχιση της εργασιακής ειρήνης.

Πολλά από τα ξενοδοχεία και τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις της Ρόδου, τήρησαν τα προβλεπόμενα, αλλά όμως δεκάδες είναι οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν καταστρατήγηση σε ότι αφορά στις αμοιβές τους και αντίστοιχες περικοπές στην μισθοδοσία ή τις υπερωρίες που πραγματοποιούν.

Για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα στις ενέργειες που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες και βέβαια στις ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν, από τα σωματεία και την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, οι συνδικαλιστές συμφώνησαν από κοινού στην πραγματοποίηση συντονισμένων ενεργειών, που θα έχουν ως στόχο να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, χωρίς να δημιουργηθούν άλλα μεγαλύτερα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να γίνουν επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίων (αποτελούμενων από εκπροσώπους σωματείων και στελέχη της Υπηρεσίας Εργασίας) έτσι ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και η διάσταση που έχει πάρει το θέμα και να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί αντίστοιχα για την επίλυσή του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024