Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεταφορά τεχνογνωσίας για τους ξεναγούς από την Ελλάδα στη Σιγκαπούρη

Μεταφορά τεχνογνωσίας για τους ξεναγούς από την Ελλάδα στη Σιγκαπούρη

Αρμόδιο κλιμάκιο του τμήματος Τουριστικών Υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σιγκαπούρης επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες (29-31/3) την Ελλάδα ,αλλά και την Κύπρο, με σκοπό την ενημέρωση και την μεταφορά τεχνογνωσίας στη Σιγκαπούρη

Αρμόδιο κλιμάκιο του τμήματος Τουριστικών Υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σιγκαπούρης επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες (29-31/3) την Ελλάδα<...>,αλλά και την Κύπρο, με σκοπό την ενημέρωση και την μεταφορά τεχνογνωσίας στη Σιγκαπούρη σχετικά με το επάγγελμα του ξεναγού στην χώρα μας.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τον κ. Αντωνόπουλο, του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Τμήμα Ξεναγών), κ. Γκίνη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, κ. Σκουλά. Οι συζητήσεις είχαν κυρίως ως θέματα ενδιαφέροντος την εκπαίδευση, τις εξετάσεις επάρκειας, την κατάρτιση και την αδειοδότηση των ξεναγών από τις Σχολές Ξεναγών του Ο.Τ.Ε.Κ. και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, αφού οι Σχολές έχουν πάρει το 1996 τιμητική διάκριση για την επαγγελματική εκπαίδευση των ξεναγών της Ελλάδας από τον CEDEFOP.

Οι εκπρόσωποι της Σιγκαπούρης εκδήλωσαν επίσης ενδιαφέρον να πληροφορηθούν για τη νομοθετική κατοχύρωση των ξεναγών στην Ελλάδα, την προστασία των επίσημων ξεναγών από αλλοδαπούς tour leaders, που ξεναγούν παράνομα, χωρίς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και τον έλεγχο που γίνεται από την Τουριστική Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, με σκοπό την αναβάθμιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ξενάγησης στη χώρα τους με την κατάλληλη εκπαίδευση και νομοθεσία.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Σιγκαπούρης, κ. Eu Gene NG, δήλωσε σχετικά: “Η υπηρεσία μου επικεντρώνεται στην αναθεώρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών ξενάγησης στην Σιγκαπούρη. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από τους ξεναγούς της Ελλάδας και τους αρμόδιους φορείς εποπτείας και εκπαίδευσής τους, ώστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στη Σιγκαπούρη για να βελτιώσουμε την ποιότητα και τη νομοθεσία για τους συχνά υποτιμημένους ξεναγούς μας”. Το κλιμάκιο από τη Σιγκαπούρη ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα της Αθήνας, με προσφορά της ξενάγησης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ποιότητα εκπαίδευσης των ξεναγών της Ελλάδας.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΞΕΝ., κ. Ρούλα Σκουλά, είπε για την συνάντηση αυτή: “Μας τιμά ιδιαίτερα ως ξεναγικό κλάδο, αλλά και ως Ελλάδα, το γεγονός ότι μια, ως γνωστόν, τόσο ανεπτυγμένη τουριστικά χώρα, επέλεξε να ζητήσει ενημερωτικές συναντήσεις μαζί μας για την αναβάθμιση του επαγγέλματος και της εκπαίδευσης του ξεναγού στη Σιγκαπούρη. Η επίσκεψη αυτή έχει για μας μεγάλη σημασία, γιατί αναγνωρίζεται για άλλη μια φορά επίσημα από αλλοδαπό Οργανισμό Τουρισμού η άρτια κατάρτιση των ξεναγών της Ελλάδας, αποφοίτων των κρατικών Σχολών Ξεναγών του Ο.Τ.Ε.Κ. και η σημασία που δίνεται στο επάγγελμα του ξεναγού για την τουριστική βιομηχανία, την πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας και την προστασία του καταναλωτή – επισκέπτη.

Οι ξεναγοί της Ελλάδας είμαστε περήφανοι για την πρωτοπόρο εκπαίδευσή μας, η οποία είχε θεσμοθετηθεί ήδη από το 1954 και διαμορφώθηκε ουσιαστικά το 1977 με νόμο με την ίδρυση των Σχολών Ξεναγών του Ε.Ο.Τ. από τον κ. Τζαννή Τζαννετάκη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση των ξεναγών σε όλα τα κράτη της Ευρώπης βασίζεται στην εκπαίδευση του ξεναγού στην Ελλάδα, με την πανευρωπαϊκή τυποποίηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN), με τη συμμετοχή του ΕΛΟΤ, της Π.Ο.ΞΕΝ. και πολλών φορέων από άλλα κράτη της Ε.Ε., που έχει ως σκοπό τη δημιουργία ευρωπαϊκού προτύπου για την εκπαίδευση των ξεναγών και την προστασία του καταναλωτή – τουρίστα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024