Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνισχυμένη η συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου σε θέματα τουρισμού

Ενισχυμένη η συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου σε θέματα τουρισμού

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο της, κ. Zohen Garana, είχε χτες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2006, στο Κάιρο η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Η Ελληνίδα Υπουργός χαρακτήρισε την συνάντηση “εποικοδομητική” και ανέφερε…

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο της, κ. Zohen Garana, είχε χτες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2006, στο Κάιρο η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.<...>Η Ελληνίδα Υπουργός χαρακτήρισε την συνάντηση “εποικοδομητική” και ανέφερε ότι “θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, βάσει και του μνημονίου κοινής στρατηγικής, που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου”.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε η επαναλειτουργία της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ως Ελληνο-Αιγυπτιακή Σχολή γεγονός το οποίο, όπως δήλωσε η υπουργός “συμβάλλει στην τόνωση του ορθόδοξου στοιχείου και του ελληνισμού” και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής κοινής επιτροπής, η οποία θα έχει ως έργο την επεξεργασία όλων των θεμάτων, που σχετίζονται με την λειτουργία της σχολής.

Παράλληλα, η Υπουργός ανακοίνωσε ότι “ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), θα αναλάβει να πραγματοποιήσει στο Κάιρο και φέτος, σεμινάριο τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα Αιγυπτιακή αποστολή, η οποία θα εκπαιδευθεί στα τουριστικά επαγγέλματα.

Επιπρόσθετα η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι “η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην τουριστική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Κάιρο” και επισήμανε ότι “το φετινό φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα είναι αφιερωμένο στην Αιγυπτιακή τέχνη και λογοτεχνία”.

Μετά από την συνάντηση με τον Αιγύπτιο Υπουργό Τουρισμού η κ. Πετραλιά επισκέφθηκε το Μουσείο Καΐρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024