Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Ιδιαίτερα ικανοποιημένη αποχωρεί η κινεζική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα

HATTA: Ιδιαίτερα ικανοποιημένη αποχωρεί η κινεζική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επίσκεψης και αναχώρησε η υψηλού επιπέδου κινέζικη αποστολή πενήντα (50) υψηλόβαθμων εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς της Κίνας, η οποία επισκέφτηκε την χώρα μας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας…

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επίσκεψης και αναχώρησε η υψηλού επιπέδου κινέζικη αποστολή πενήντα (50) υψηλόβαθμων εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς της Κίνας,<...>η οποία επισκέφτηκε την χώρα μας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (ΗΑΤΤΑ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ε.Ο.Τ..

Προς τιμή της κινέζικης αντιπροσωπείας παρατέθηκε δείπνο από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον Ε.Ο.Τ., στο οποίο παραβρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, μέλη του συνδέσμου κ.λ.π..

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τόνισε την σημασία του ανοίγματος νέων αγορών και ειδικότερα αυτή της Κίνας.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σημείωσε τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας τόσο από την πλευρά της Κίνας όσο και από την πλευρά των Ελλήνων, που επιθυμούν να γνωρίσουν το αρχαίο πολιτισμό, αλλά και τις σύγχρονές δυνατότητες της Κίνας.

Όπως σημείωσε ο κ. Song Cao Qi, αντιπρόεδρος του China Association of Travel Services, εκ μέρους της κινεζικής αντιπροσωπείας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδας και της σύγχρονης Αθήνας. Μάλιστα ανέφερε ότι θα κινηθούν άμεσα, ώστε να στείλουν περισσότερους συμπολίτες τους στην χώρα μας.

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι επικεφαλείς της Κινεζικής αντιπροσωπείας και του ΗΑΤΤΑ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Το ενδιαφέρον των Κινέζων για την χώρα μας επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια του workshop με τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία μέλη του ΗΑΤΤΑ.

Οι κινέζοι φιλοξενούμενοι κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην χώρα μας ξεναγήθηκαν στην Πάτρα και επισκέφτηκαν τη ζεύξη Ρίου – Αντίρριου, το μουσείο, τα κτήματα της Achaia Clauss και την έκθεση του Leonardo Da Vinci. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και το μουσείο και ταξίδεψαν προς Μυκήνες, όπου ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο και κατέληξαν στο Ναύπλιο, όπου και διανυκτέρευσαν.

Με την επιστροφή τους στην Αθήνα, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Athens Imperial, ενώ το απόγευμα στον ίδιο χώρο συναντήθηκαν με επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το βράδυ παραβρέθηκαν στο δείπνο που έδωσε προς τιμή τους το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ε.Ο.Τ., παρουσία της Υπουργού, κας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και επισήμανε τη σημαντικότητα της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμη, η κινέζικη αντιπροσωπεία συμμετείχε σε ολοήμερη κρουαζιέρα με προορισμό τα νησιά Ύδρα – Πόρο -Αίγινα, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας προσέφεραν δείπνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ, ως ανταπόδοση της φιλοξενίας. Φυσικά από το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα δεν έλειψε η ξενάγηση της Αθήνα και η επίσκεψη στο Σούνιο.

Παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη της επίσημης Κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γ. Ευαγγέλου, κατά την διάρκεια της Γενική Συνέλευσης του Συνδέσμου, όπου ανήγγειλε και την προετοιμασίας υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το China Association of Travel Services. Ο κ. Ευαγγέλου ευχαρίστησε τον κ. Lan Xiao Cheng από το τουριστικό γραφείο Athens Silk Road, μέλος του ΗΑΤΤΑ, για την υποστήριξη και την βοήθειά του.

Τιμώμενη περιοχή στην φετινή εκδήλωση του ΗΑΤΤΑ στα πλαίσια της Γ.Σ. ήταν το νησί την Λέρου, το οποίο παρουσιάσθηκε με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν οι θεματικές μορφές τουρισμού που διαθέτει το νησί (Περιπατητικός, Συνεδριακός, Καταδυτικός, θαλάσσιος κ.λ.π.), ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της Λέρου, κ. Τιμόθεος Κωττάκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024