Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ απολογισμός της φετινής τουριστικής χρονιάς ήταν ιδιαιτέρα αρνητικός

Ο απολογισμός της φετινής τουριστικής χρονιάς ήταν ιδιαιτέρα αρνητικός

Με την εύκαιρα της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού η οποία γιορτάσθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου μέσα σε αντίξοες πραγματικά συνθήκες για τον κλάδο ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ)…

Με την εύκαιρα της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού η οποία γιορτάσθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου μέσα σε αντίξοες πραγματικά συνθήκες για τον κλάδο ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά, η<...> Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και όλες οι ενώσεις που την απαρτίζουν πανελλαδικά, ευχήθηκαν στον χαιρετισμός τους να ακολουθήσουν καλύτερες ημέρες για τον Ελληνικό και τον Παγκόσμιο Τουρισμό. “Ο τουρισμός είναι ένωση των λαών, είναι ειρήνη, είναι πολιτισμός”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Η πραγματικότητα για την τουριστική Ελλάδα είναι όμως σκληρή και η Παγκόσμια αυτή γιορτή βρίσκεται την ισχυρότερη βιομηχανία της χώρας μας στο τέλος μιας δραματικής τουριστικής περιόδου. Ένα μόλις χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στους οποίους ο ελληνικός τουρισμός εναπόθεσε τις ελπίδες του για ανάκαμψη αλλά για την πολυπόθητη στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, τίποτε δεν θυμίζει γιορτή. Τα τουριστικά “πλούσια” παρά- ολυμπιακά χρόνια χάθηκαν. Η διεθνής τρομοκρατία, ο πρόσφατος πόλεμος στο Ιράκ, ο ιός της άτυπης πνευμονίας, η παγκόσμια οικονομική ύφεση κ. α απέδειξαν για άλλη μια φορά, …… των ξένων τουριστών προς τη χώρα μας είναι πολύ εύθραυστο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μειωθεί, με αναρίθμητες και απρόβλεπτες κοινωνικές καταστροφές.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού μετρούν σήμερα τεράστιες ζημιές, αφού ο απολογισμός για την φετινή τουριστική χρονιά ήταν ιδιαιτέρα αρνητικός. Ο τουρισμός υπέστη καίριο κτύπημα και βιώνει την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων χρόνων. Αυτή η δυσάρεστη εμπειρία δίνη αφορμήν να αναλογισθούμε τις εύθηνες μας, Κράτος και ιδιωτικός κα επιχειρηματικός τομέας. Ευχόμαστε η επίσημη πολιτεία να “δει” με ευρύτερο μάτι τον τουρισμό της χώρας μας, διότι αποτελεί μια αλυσίδα δραστηριοτήτων συντονισμένων ενεργειών ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα, κάτι που δεν γίνεται με τα κακά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα”.

“Η παγκόσμια ημέρα του τουρισμού είναι μια γιορτή Πανελλαδική και συμμετέχουν σ` αυτή με τον δικό τους τρόπο όλοι οι τουριστικοί φορείς της χώρας μας και οι Επιχειρήσεις παρακάμπτοντας τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι οριοθετούν”, συνεχίζει η ανακοίνωση. “Η συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου είναι επιβεβλημένη, προς όφελος όλων, διότι η διάσπαση που όλο επεκτείνεται το τελευταίο διάστημα με συμφωνίες ” κάτω από το τραπέζι” τις οποίες υιοθετούν ορισμένοι, αποτελούν μαχαίρια στη καρδιά του τουρισμού, είναι καταστροφικές και θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό.

Η ΠΟΕΤ καταδικάζει έντονα τις ενέργειες αυτές οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν το υγείες κομμάτι του τουρισμού. Έτσι λοιπόν κάποιοι, με την συνδρομή των παραγόντων του Κράτους, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν ακόμη και αυτή την γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού, στην οποία δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές τα κορυφαία Συλλογικά όργανα του επιχειρηματικού χώρου, με αποτέλεσμα να προκαλείτε η εντύπωση για ακόμη μεγαλύτερη διάσπαση στον χώρο.

Η ΠΟΕΤ δηλώνει υπεύθυνα, ότι εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για τα σοβαρά προβλήματα των Ενώσεων μελών της και δεν μπορεί να γιορτάζει και να “χαμογελά ειρωνικά, όταν ο τουριστικός κλάδος μέτρα μόνο πληγές”.

Επιβάλλεται ο κλάδος μας να αποκτήσει ενιαία φωνή και τουριστική πολιτική, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, να εκλείψουν οι βλαπτικές αντιπαλότητες μεταξύ των φορέων και να μην επιρρίπτουμε ευθύνες μόνο στ κράτος όταν εμείς οι ίδιοι “δίνουμε λαβή” στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να προβάλλουν την πολυφωνία του χώρου ως επιχείρημα να μην γίνεται στο τέλος τίποτα, ακόμα και σ` αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τουρισμός μας”.Ι>

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024