Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΌ. Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός στην Ελλάδα λειτουργεί ως βαρόμετρο για την ανάπτυξη της χώρας
Τουριστική πολιτική

Ό. Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός στην Ελλάδα λειτουργεί ως βαρόμετρο για την ανάπτυξη της χώρας

Στο διάστημα της παραμονής της στο Βερολίνο για το 17 ετήσιο συνέδριο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Τ.Ο. DER Touristik, κ. Soren Hartmann.

Στη σημασία του τουρισμού στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 17 ετήσιο συνέδριο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα  λειτουργεί ως βαρόμετρο για την ανάπτυξη και την απασχόληση στη χώρα και παράλληλα αποτελεί βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση. “Όλοι πλέον αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός βοηθάει τα μέγιστα στη δύσκολη αυτή στιγμή την Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινά του Ιανουάριο του 2014, η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, στο πλαίσιο μια νέας συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής.

“Αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για τις χώρες του Νότου, να ενισχύσουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης”, υπογράμμισε.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης που έκανε τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι “δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε, το πραγματοποιήσαμε και μάλιστα  μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια”.

Yπογράμμισε ότι “οι Έλληνες πολίτες έκαναν επίπονες θυσίες, φθάνοντας στα όριά τους”. Ωστόσο, τόνισε ότι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, υπενθυμίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα.

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, αναφέροντας τους τέσσερεις άξονες του, που είναι: Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, το χωροταξικό του τουρισμού, το νέο ΕΣΠΑ και η επικοινωνιακή στρατηγική της Ελλάδος για τον τουρισμό.

Στο διάστημα της παραμονής της στο Βερολίνο, η κα Κεφαλογιάννη θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Τ.Ο. DER Touristik κ. Soren Hartmann. Επίσης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο μεγαλύτερο επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό, “FVW”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024