Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολύ θετικά τα πρώτα στοιχεία για το 2006

Πολύ θετικά τα πρώτα στοιχεία για το 2006

«Περίοδο σταθερής ανάπτυξης» διανύει ο τουρισμός στη χώρα μας όπως δήλωσε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στο πλαίσιο δημοσιογραφικού συνεδρίου. Ειδικότερα όπως επεσήμανε σύμφωνα με τα […]

«Περίοδο σταθερής ανάπτυξης» διανύει ο τουρισμός στη χώρα μας όπως δήλωσε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στο πλαίσιο<...> δημοσιογραφικού συνεδρίου. Ειδικότερα όπως επεσήμανε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για το 2006 επιβεβαιώνεται ότι ο ελληνικός τουρισμός, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά αντίθετα ισχυροποιείται μέσα στο πλαίσιο, τόσο του περιφερειακού, όσο και του διεθνούς ανταγωνισμού. «Αυτή η ισχυροποίηση δεν προκύπτει τυχαία, ούτε οφείλεται σε συγκυρίες. Είναι αποτέλεσμα επίπονης και διαρκούς συλλογικής προσπάθειας».

Στη συνέχεια η κυρία Πετραλία αναφέρθηκε σε τρία σημεία τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνοψίζουν και χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία και τη στρατηγικής της χώρας για τον τουρισμό.

Ειδικότερα ανέφερε: «ο τουρισμός είναι ένας από τους νεότερους, ισχυρότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της διεθνούς οικονομίας και μάλιστα αναμένεται ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός των ταξιδιών πρόκειται να διπλασιαστεί. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αυξανόμενη σημασία του τουρισμού για την εθνική οικονομία, τη στιγμή που λειτουργεί παράλληλα ενισχυτικά για πολλούς άλλους κλάδους, όπως το εμπόριο, τη μεταποίηση και τις κατασκευές. Δημιουργεί απασχόληση, αυξάνει τα εισοδήματα και τονώνει τη ζήτηση».
Ένα άλλο σημείο αφορά το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στο πεδίο του τουρισμού.

Το τρίτο σημείο το οποίο επεσήμανε η κυρία Πετραλιά σχετίζεται με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο τη θωράκιση και την ενίσχυση του συγκριτικού πλεονεκτήματος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024