Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρόταση ΞΕΕ για την προσμέτρηση του χρόνου διατήρησης των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Πρόταση ΞΕΕ για την προσμέτρηση του χρόνου διατήρησης των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία

Επιστολή του ΞΕΕ στο γενικό γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων για την ολοκλήρωση επενδύσεων από μικρές επιχειρήσεις στα πλαίσια του ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος έστειλε επιστολή γενικό γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων, σχετικά με τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και την προσμέτρηση του χρόνου διατήρησης των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία.

“Έχουμε γίνει αποδέκτες αιτημάτων από ξενοδοχεία μέλη μας, τα οποία μας έχουν θέσει το παρακάτω πρόβλημα, σχετικά με τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και την προσμέτρηση του χρόνου διατήρησης των θέσεων εργασίας”, αναφέρει η επιστολή.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) και να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των μικρών επιχειρήσεων και η απώλεια θέσεων εργασίας, τα μέλη μας προτείνουν το εξής:

Ο στόχος της διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, παράλληλα με τη διατήρηση των δημιουργούμενων νέων θέσεων απασχόλησης, σύμφωνα με τις οποίες έγινε η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, να προσμετράται

  • Είτε από τον χρόνο εντός του οποίου θα εκδοθεί η βεβαίωση ολοκλήρωσης της επένδυσης και για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών.
  • Είτε από τον χρόνο του τελικού επιτόπιου ελέγχου και για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών.

Η ως άνω τροποποίηση θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά για την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων όλων των κλάδων και την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024