Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΖητείται στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού
Υπουργείο Τουρισμού

Ζητείται στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού

'Ως χώρα του Νότου αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξει μια συγκροτημένη πολιτική που θα επιτρέψει ειδικά στις δοκιμαζόμενες από τη κρίση, να υποστηρίξουν αυτόν το πολύ σημαντικό τομέα για την οικονομία', ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani η υπουργός Τουρισμού.

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού ζήτησε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την συνάντηση της, στο γραφείο της, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για την βιομηχανία και τις επιχειρήσεις κ. Antonio Tajani.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: “Συζητήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο κ. Tαγιάνι όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Δυστυχώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για τον τουρισμό. Κι εμείς ως χώρα του Νότου, αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξει μια τέτοια πολιτική που θα επιτρέψει ειδικά στις δοκιμαζόμενες από τη κρίση, χώρες του Νότου, να υποστηρίξουν αυτόν το πολύ σημαντικό τομέα για την οικονομία”.

“Του εξήγησα” πρόσθεσε, “τις προσπάθειες που κάνουμε για τις διαθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα του τουρισμού αλλά και την υποστήριξη που  θα πρέπει να έχουμε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια”.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: “Ζητήσαμε συγκεκριμένες και συγκροτημένες πολιτικές για τον τουρισμό όσο και για τη βοήθεια που μπορούμε να έχουμε σε κοινωνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, κοινωνικό τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι ο Επίτροπος κ. Ταγιάνι θα είναι παρά πολύ καλός υποστηρικτής της προσπάθειας που κάνει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του τουρισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024