Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρώτη προτεραιότητα της ΥΠΑ η ασφάλεια πτήσεων
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Πρώτη προτεραιότητα της ΥΠΑ η ασφάλεια πτήσεων

Τη διαβεβαίωση του προς τον επιβατικό κοινό και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον κλάδο των αερομεταφορών ότι πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας, του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) είναι η ασφάλεια των πτήσεων και των αεροδρομίων υπογράμμισε χτες ο υπουργός, κ. Μιχάλης Λιάπης, κηρύσσοντας τις εργασίες…

Τη διαβεβαίωση του προς τον επιβατικό κοινό και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον κλάδο των αερομεταφορών ότι πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας, του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) είναι<...>η ασφάλεια των πτήσεων και των αεροδρομίων υπογράμμισε χτες ο υπουργός, κ. Μιχάλης Λιάπης, κηρύσσοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα `Ασφάλεια πτήσεων και αεροδρομίων – Πρώτη προτεραιότητα`, που διοργάνωσε η ΥΠΑ, με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας» σε όλο τον κόσμο.

“H οργάνωση του τομέα ασφάλειας αερομεταφορών στην χώρα μας, τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, πέρασε από διάφορα στάδια. Και έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή μας στις διεθνείς απαιτήσεις και την συνολική αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε:

“Πρόκειται για μια προσπάθεια σε δύο επίπεδα:


  1. Επιτελικό, με την θεσμοθέτηση ρυθμιστικών κανόνων και την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών.

  2. Σε επίπεδο αερολιμένων και εμπλεκόμενων φορέων με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, δράσεων και παρεμβάσεων.

Η προσπάθεια της ΥΠΑ εντάθηκε και έφερε περισσότερα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, με γνώμονα τη σταθερή και προσανατολισμένη βούληση και καθοδήγηση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του οποίου προΐσταμαι, και όλων των αρμοδίων. Τρανή και αδιαμφισβήτητη απόδειξη νομίζω ήταν και η αναβάθμιση της ΥΠΑ στην κατηγορία ασφαλείας 1“.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024