Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου και πρωθυπουργού πλέον ο ελληνικός τουρισμός

Σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου και πρωθυπουργού πλέον ο ελληνικός τουρισμός

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον τουρισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, το οποίο στήριξε ομόφωνα τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης και του […]

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον τουρισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο<...> της περασμένης Παρασκευής, το οποίο στήριξε ομόφωνα τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ<.> στον τομέα της τουριστικής πολιτικής, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου την ίδια ημέρα. Στην επόμενη πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού θα παραστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσία του οποίου θα εγκαινιασθεί ο νέος κόμβος του ΕΟΤ στο διαδίκτυο.
Όπως είπε, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώθηκε η σημασία του τουρισμού στο Γ' ΚΠΣ και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε η δημόσια δαπάνη των 270 δισεκατομμυρίων –η οποία θα κινητοποιήσει τουλάχιστον άλλα 300 δισεκατομμύρια από την ιδιωτική συμμετοχή- να οδηγήσει σε ένα τομεακό πρόγραμμα 600 δισ. δραχμών με την προοπτική να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν θα ισχύσει η διάκριση κορεσμένων και μη κορεσμένων τουριστικά περιοχών, καθώς στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός ακόμα και οι κορεσμένες περιοχές έχουν ανάγκη για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές κλίνες πέντε και τεσσάρων αστέρων.
Όσο για το σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων με βάση τα "αστέρια" πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες ακολουθώντας το παράδειγμα των ενοικιαζόμενων δωματίων που ολοκληρώθηκε η καταγραφή των προδιαγραφών για την κατάταξή του με το σύστημα "κλειδιών".
Η απορροφητικότητα των κονδυλίων από το Β’ ΚΠΣ που είχε φτάσει στο 27,85 τον περασμένο Μάρτιο, έφτασε στο 605 σήμερα και αναμένεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2001 να έχει φτάσει στο 100%.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το σχέδιο που αφορά την ακίνητη περιουσία του ΕΟΤ (ύψους 3 δισεκατομμυρίων) όπου αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου η επιλογή του χρηματοοικονομικού συμβούλου.
Εν τω μεταξύ έχει ολοκληρωθεί και η ανάθεση των μαρίνων της Σάμου, Χίου και Πήλου στις οποίες δημιουργούνται 1.000 θέσεις ελλιμενισμού και ο στόχος –όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος- είναι μέχρι το 2005 να έχουν δημιουργηθεί 16.000 θέσεις σε όλη την Ελλάδα.
Για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και προσωπικά να προχωρήσει το συνεδριακό κέντρο στον Ιππόδρομο δυναμικότητας τουλάχιστον 5.000 θέσεων, ενώ προωθείται το σχέδιο οι νομαρχιακές επιτροπές τουρισμού να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την σύσταση Γραφείων Συνεδριακού Τουρισμού (CVBs) στα πρότυπα που ξεκίνησε η Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι μέχρι την 1η Απριλίου 2000 θα έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους τα δύο φιλόδοξα προγράμματα που ανήγγειλε ο ίδιος στη διάρκεια της έκθεσης Philoxenia, το πρόγραμμα ‘Χιλιετία Ελληνικής Φιλοξενίας’ και το πρόγραμμα των ‘Φιλελλήνων Επαναλαμβανόμενων Τουριστών’.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024