Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Σαντορίνη για έλεγχο εργασιών απορρύπανσης ο Τζωάννος

Στη Σαντορίνη για έλεγχο εργασιών απορρύπανσης ο Τζωάννος

Το νησί της Σαντορίνης επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, προκειμένουνα επιθεωρήσει […]

Το νησί της Σαντορίνης επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, προκειμένου<...>να επιθεωρήσει την πρόοδο και τον απολογισμό των εργασιών απορρύπανσης και τις αναληφθείσες ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Επίσης, ενημερώθηκαν για την πρόοδο της διαδικασίας λήψης δειγμάτων από την προσβληθείσα θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία του κ. Γενικού Γραμματέα του ΥΕΝ, του Αρχηγού Λ.Σ και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της άμεσης υλοποίησης των σχεδίων απάντλησης των καυσίμων από το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond και ειδικότερα για την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τα ερευνητικά σκάφη “ΑΙΓΑΙΟ” και “ΦΙΛΙΑ” του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, προκειμένου χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του σχεδίου απάντλησης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και για τις μέχρι τώρα αναληφθείσες ενέργειες σε όλο το φάσμα των εργασιών από την πρώτη στιγμή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024