Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Interpol η υπόθεση ΚΟΤ – SATENA

Στην Interpol η υπόθεση ΚΟΤ – SATENA

Στα χέρια της Interpol βρίσκεται πλέον η υπόθεση εξαπάτησης του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) από την ανύπαρκτηεπενδυτική εταιρία SATENA, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η εταιρία αυτή εμπλέκεται σε ξέπλυμα […]

Στα χέρια της Interpol βρίσκεται πλέον η υπόθεση εξαπάτησης του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) από την ανύπαρκτη<...>επενδυτική εταιρία SATENA, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η εταιρία αυτή εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Σημερινή`.

Να υπενθυμιστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία επιχείρησε να αποσπάσει από τον ΚΟΤ ποσό της τάξεως των 4,35 εκατ. ευρώ ως χορηγία σε ποδοσφαιρική ομάδα της Κολώνιας (FC Koln). Μάλιστα, παρόλο που η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΟΤ, κ. Φώτη Φωτίου ήταν ευθύς εξ` αρχής αρνητική, εντούτοις, εξαγγέλθηκε στην Κολωνία πριν από τρεις εβδομάδες, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, η επίτευξη της συμφωνίας.

Η Αστυνομία από την άλλη, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την εταιρία να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον ΚΟΤ, παρουσιάζοντάς τον ως τον βασικό χορηγό για να ξεπλένουν χρήματα. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένου ότι το πρόσωπο που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της εταιρίας, πρόκειται για τον Γερμανό κ. Ντίντερ Μπίετερ, φέρεται να έχει αναλάβει, όπως μετέδωσε προχτές το γερμανικό κανάλι WDR, και δεύτερη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα.

Τέλος, όπως δήλωσε προχτές ο βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Αστυνομίας, κ. Σωτήρης Χαραλάμπους, “ζητήθηκε από την Ιντερπόλ να διερευνηθεί το ποιόν του Ντίντερ Μπίετερ, κατά πόσο υπάρχει στη Γερμανία η εταιρία `SATENA` και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024