Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία φορέων και επιχειρηματιών για καθαρότερο περιβάλλον και αναστροφή της κακής εικόνας της Ελλάδας

Συνεργασία φορέων και επιχειρηματιών για καθαρότερο περιβάλλον και αναστροφή της κακής εικόνας της Ελλάδας

“Τουρισμός – Περιβάλλον και Τοπική Αυτοδιοίκηση” ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η Πανελληνία Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών […]

“Τουρισμός – Περιβάλλον και Τοπική Αυτοδιοίκηση” ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η<...> Πανελληνία Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, στο νέο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Creta Maris στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, αφού από τους ομιλητές τονίσθηκε η ανάγκη συνεργασίας των επιχειρηματιών του τουρισμού με τις Τοπικές Αρχές, για θέματα που αφορούν πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι η σύμπραξη, η συνεργασία και ο συντονισμός του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματιών, πρέπει να οργανωθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών στην παραγωγή του τουριστικού προϊόντος, συμβάλλοντας στην αποκέντρωση της υλοποιούμενης πολιτικής, αλλά κυρίως δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εμπλακούν ενεργά στην ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και κυρίως στην προστασία του περιβαλλοντικού και πολιτισμικού τους πλούτου, που αποτελούν την πηγή του τουριστικού εισοδήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργαράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μικρή συμμετοχή των Δήμων και των Νομαρχιών στον τουρισμό και απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για συνεργασία με την ηγεσία του ΕΟΤ, αλλά και με τους τουριστικούς επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς πρότεινε τη δημιουργία τουριστικής επιτροπής σε κάθε Δήμο, η οποία θα συνεργάζεται με τους επιχειρηματίες και τους φορείς του τουρισμού, υλοποιώντας προγράμματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Γερμανού περιβαλλοντολόγου Dr. Iwand, που ηγείται της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Διεθνούς τουριστικού Οργανισμού TUI. Ο Dr. Iwand τόνισε ότι η Κρήτη βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών της TUI για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή εικόνα και κατάσταση που προκαλούν τα σκουπίδια που κατακλύζουν τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στην εκδήλωση μίλησε ακόμα ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Δοξαστάκης ο οποίος τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες πρωτοβουλιών που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος για τον τουρισμό, με στόχο πάντοτε την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, ενώ ο τμηματάρχης του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανόλης Μαυράκης αναφέρθηκε εκτενώς στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του τουρισμού και στην αντιμετώπιση τους.

Στην ημερίδα, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες του Ηρακλείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024