Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυζήτηση ΓΣΕΕ και ΣΕΤΕ για τις επιπτώσεις της κρίσης στον ελληνικό τουρισμό
Προτεραιότητα η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης

Συζήτηση ΓΣΕΕ και ΣΕΤΕ για τις επιπτώσεις της κρίσης στον ελληνικό τουρισμό

Τις πιθανές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στην απασχόληση του τουριστικού τομέα συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΤΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι…

Τις πιθανές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στην απασχόληση του τουριστικού τομέα συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν<...> η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΤΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της γενικότερης πολιτικής όπως αυτή εκφράζεται τόσο μέσα από την πολιτική για τον τουρισμό, όσο και από την πολιτική για την απασχόληση. Επεσήμαναν επίσης ότι η σημασία των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων της τουριστικής οικονομίας στην ευρύτερη οικονομία του τουριστικού τομέα είναι ακόμα μεγαλύτερη στο επίπεδο της απασχόλησης, δεδομένου ότι για καθεμία άμεση θέση απασχόλησης στον τουρισμό δημιουργείται σχεδόν άλλη μια στην ευρύτερη οικονομία.

Κρίνεται, επίσης, αναγκαία η άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης του τουρισμού που εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, ιδιαίτερα και κατά προτεραιότητα, σε ότι αφορά το μέτρο επιδότησης της εργασίας, ώστε να εξασφαλισθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

O ΣΕΤΕ επικρότησε την πρόταση της ΓΣΕΕ για συγκρότηση Ταμείου Ανάπτυξης & Αναχρηματοδότησης (ανασυγκρότησης και διάσωσης) Επιχειρήσεων, με κεφάλαια των τραπεζών και με χρήση του πακέτου στήριξής τους από την Πολιτεία. Ο ΣΕΤΕ επεσήμανε στη ΓΣΕΕ την έλλειψη θεσμικού εκπροσώπου του συνόλου της τουριστικής οικονομίας στις εθνικές συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η ΓΣΕΕ αναγνωρίζει αυτό το αντικειμενικό γεγονός και διατυπώνει την άποψη ότι σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ, πρέπει να αναζητηθεί ικανοποιητική λύση.

Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος, κ. Γ. Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΕ & ΥΤΕ, κ. Λ. Καραθανάσης και από πλευράς ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος, κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο Α’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Α. Ανδρεάδης και ο γενικός διευθυντής, κ. Γ. Δρακόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024