Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥλοποίηση συστημάτων ασφάλειας στα λιμάνια μέσω ΣΔΙΤ
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Υλοποίηση συστημάτων ασφάλειας στα λιμάνια μέσω ΣΔΙΤ

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες από την Κυβερνητική Επιτροπή το πρόγραμμα, που εισηγήθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, για την ασφάλεια των δώδεκα εθνικής σημασίας λιμένων. Πρόκειται γιαένα έργο, […]

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες από την Κυβερνητική Επιτροπή το πρόγραμμα, που εισηγήθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, για την ασφάλεια των δώδεκα εθνικής σημασίας λιμένων. Πρόκειται για<...>ένα έργο, που αφορά στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Ελευσίνας, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αναβάθμιση της ασφάλειας των πυλών εισόδου της χώρας μας, που είναι οι λιμένες, σ’ ένα επίπεδο αντάξιο που θέλει να παρουσιάσει η χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ασφάλεια των λιμένων είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αναπτυξιακής πολιτικής, που εφαρμόζει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το οποίο σχετίζεται με υποχρεώσεις της χώρας μας διεθνώς. Οι διαδικασίες υλοποίησης θα ξεκινήσουν άμεσα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαδικασίες πρόσληψης συμβούλου τοποθετούνται εντός του Μαρτίου 2007, οι δε διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή ιδιωτικού φορέα σύμπραξης προβλέπονται εντός του Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.

Το σύνθετο αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ και διάρκειας 10 ετών, θεωρείται πρωτοποριακό και αναμένεται να θωρακίσει περαιτέρω τους λιμένες της χώρας που περιλαμβάνει, ενώ προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα εξασφαλίσει την εφαρμογή υψηλών επιπέδων ασφάλειας στα λιμάνια, με αποτέλεσμα οι ελληνικοί λιμένες να καταστούν ανταγωνιστικοί και διαμετακομιστικά κέντρα πανευρωπαϊκής εμβέλειας για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, της Αδριατικής, της Βόρειας Θάλασσας, των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης, με θετικά αποτελέσματα για την εθνική οικονομία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024