Τελευταία νέα
ΑρχικήΠτωχεύσεις των πολωνικών τουριστικών πρακτορείων GTI Travel και R’TUR με πελάτες και στην Ελλάδα
Τουριστικά γραφεία

Πτωχεύσεις των πολωνικών τουριστικών πρακτορείων GTI Travel και R’TUR με πελάτες και στην Ελλάδα

Αρκετοί Πολωνοί τουρίστες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία από τη Ρόδο και την Κρήτη, νωρίτερα από τον αρχικό τους προγραμματισμό, ως αποτέλεσμα της πτώχευσης του ταξιδιωτικού γραφείου R'TUR.

Από το Γραφείο του Περιφερειάρχη Μαζοβίας “Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Kultury, Promocji i Turystyki, ul. Okrzei 35, 03-715 Warszawa” (περιφέρεια στην οποία ανήκει η πρωτεύουσα Βαρσοβία), ανακοινώθηκαν οι πτωχεύσεις δύο πολωνικών τουριστικών πρακτορείων του GTI Travel και του R’TOUR. Αναλυτικότερα:

1. Μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του γερμανικού πρακτορείου GTI Travel, ακολούθησε στις 5/6 και η ανακοίνωση πτώχευσης της πολωνικής θυγατρικής της GTI Travel Polska (έδρα Βαρσοβία). Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολωνικής εταιρείας, διερευνάται η δυνατότητα επιστροφής των τουριστών, καθώς η αεροπορική εταιρεία πτήσεων charters Sky Airlines, η οποία ανήκε στον όμιλο Kayi Group (στον ίδιο όμιλο ανήκε και η GTI) επίσης κήρυξε πτώχευση. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Μαζοβίας, περίπου 750 Πολωνοί τουρίστες πελάτες της GTI, βρίσκονται στο εξωτερικό (δεν ανακοινώθηκε σε ποιες χώρες), ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η επιστροφή περίπου 500 εξ αυτών. Σημειώνεται επίσης ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας, δίδονται οδηγίες στην πολωνική γλώσσα για τις διαδικασίες επιστροφής τους.

2. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Μαζοβίας, αρκετοί παραθεριστές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία νωρίτερα από τον αρχικό τους προγραμματισμό, συνεπεία της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης (7/6) από το ταξιδιωτικό γραφείο R’TUR. Η εν λόγω επιχείρηση ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 και διατηρούσε την έδρα της στη Βαρσοβία. Την επιχείρηση επαναπατρισμού των ταξιδιωτών συντονίζουν οι περιφερειακές αρχές, οι οποίες επεσήμαναν την αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλιση των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Μεταξύ των παραθεριστών που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πριν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων διακοπών τους, φέρεται να συγκαταλέγονται και δεκάδες ταξιδιώτες που είχαν επιλέξει τη Ρόδο και την Κρήτη (άλλοι δημοφιλείς προορισμοί ήσαν η Τουρκία και η Βουλγαρία).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024