Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠΟΕΤ: Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο της Ρόδου

ΠΟΕΤ: Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Στα όρια της απελπισίας φτάνουν οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας με φαινόμενα απαράδεκτα και μια εικόνα που δεν μας κολακεύει σε χώρους και εγκαταστάσεις αεροδρομίων…

Στα όρια της απελπισίας φτάνουν οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας με φαινόμενα απαράδεκτα και μια εικόνα που δεν μας κολακεύει σε<...> χώρους και εγκαταστάσεις αεροδρομίων τονίζει η ΠΟΕΤ σε υπόμνημά της προς την Πολιτική Αεροπορία και κοινοποίηση στον υπουργό Μεταφορών Χ. Βερελή και τον γενικό γραμματέα Δ. Γεωργαράκη, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την κατάσταση των αεροδρομίων.

Η αντιμετώπιση των τουριστών μας στις χερσαίες εγκαταστάσεις των αεροδρομίων δεν είναι πάντοτε η καλύτερη εξ αιτίας πλημμελών υποδομών, της ανεπαρκούς στελέχωσης και συντήρησης.

Μερικές καταγγελίες μοιάζουν υπερβολικές, σημειώνεται στο υπόμνημα, αλλά -δυστυχώς- τις επαληθεύσαμε και ανταποκρίνονται πέρα για πέρα σε μία ζοφερή πραγματικότητα που τορπιλίζει τον Ελληνικό Τουρισμό.

Εστιάζοντας στο αεροδρόμιο της Ρόδου το υπόμνημα της ΠΟΕΤ αναφέρει τα εξής:
“Οι τουρίστες χρειάζεται να περιμένουν 2,5 ώρες για να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Στελέχη του αερολιμένος που πλησιάσαμε για να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες, είχαν την παρρησία να αποδεχθούν τις καταγγελίες και αναγνωρίζουν μάλιστα ότι η καθυστέρηση ξεπέρασε κατά πολύ το αναφερόμενο όριο σε πολλές περιπτώσεις.

Ένα νέο κτήριο στο Αεροδρόμιο Διαγόρας βρίσκεται υπό κατασκευή από κάποιους εργολάβους, αλλά αγνοήθηκε παντελώς η γνώμη και η εμπειρία των στελεχών σας του αεροδρομίου που θα ήταν πολύτιμη. Ήδη από τα σχέδια του νέου κτηρίου επισημαίνονται τραγελαφικές καταστάσεις. Παράδειγμα: Από την ίδια πόρτα θα διέρχονται “τα ζαρζαβατικά και οι VIP/s”, για να χρησιμοποιήσουμε μία χαρακτηριστική φράση που ακούσαμε.

Οι μεν δαπάνες της εργολαβίας φαίνονται σημαντικές, μεγάλα προβλήματα εστιάζονται, ωστόσο, σε τρέχοντα ζητήματα στοιχειώδους συντήρησης και περιποίησης των χώρων. Η θλιβερή κατάσταση που παρατηρείται μας φέρνει πολύ πίσω. Πρόσφατες γραπτές επισημάνσεις Αυστριακών Τουριστών -που έχουν ως παραλήπτη τον ΕΟΤ Βιέννης- μιλούν από μόνες τους. Μεταφράζουμε προσεκτικά:

“Περάσαμε μόλις για πέμπτη φορά τις διακοπές μας στη Ρόδο.
Την Κυριακή 13.10.2002 πετάξαμε με ένα έκτακτο αεροπλάνο κατά τις 23:55 επιστρέφοντας στη Βιέννη. Το λεωφορείο μας μετέφερε κατά τις 22:00 στο αεροδρόμιο της Ρόδου κι εκεί άρχισε ο εκνευρισμός μας.
Μετά το τσεκάρισμα και τον έλεγχο των αποσκευών σταθήκαμε σε έναν απελπιστικά υπερπλήρη χώρο αναχωρήσεων. Δεκάδες επιβατών κάθονταν ή ξάπλωσαν στα πέτρινα πατώματα στις εισόδους, επειδή υπήρχαν ελάχιστες θέσεις καθισμάτων. Ένα χάος που δεν έχουμε βιώσει σε αεροδρόμιο. Η μεγάλη καταστροφή, ωστόσο, ήταν οι εγκαταστάσεις των τουαλετών. Όλα τα Pissoirs των ανδρών ήταν εκτός λειτουργίας, μία μόνον τουαλέτα μπόρεσε να ανοίξει με δύναμη και θόρυβο, αλλά δεν έκλεινε, σε άλλες τουαλέτες δεν λειτουργούσε το καζανάκι και ήδη υπήρχαν υπολείμματα στις λεκάνες. Χαρτί για τουαλέτες υπήρχε μόνον σε μερικές. Στις γυναίκες πάλι και στο χώρο των ατόμων ΜΕΑ έλλειπε ο ιμάντας ανοίγματος της πόρτας και άλλες δεν μπορούσαν να κλείσουν από μέσα. Και οι δύο εγκαταστάσεις τουαλετών βρίσκονταν σε μία αηδιαστικά βρώμικη και απελπιστική κατάσταση”

Οι αρμόδιες αρχές φαίνεται ότι δεν ελέγχουν, ούτε εποπτεύουν, ή -κάτι που δεν θέλουμε να δεχθούμε- απλά αποδέχονται τέτοιες καταστάσεις”, σημειώνει η ΠΟΕΤ.
Κατά τα άλλα, καταλήγει το σχετικό υπόμνημα προσκαλώντας τους υπεύθυνους να ελέγξουν την ακρίβεια των καταγγελιών, πορευόμαστε προς το 2004 με μεγαλεπίβολους στόχους, να εντυπωσιάσουμε την παγκόσμια κοινότητα. Μήπως ο εντυπωσιασμός έρθει από την δυσάρεστη εκδοχή;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024