Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠωλούνται τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ισπανίας
Προς πώληση το αεροδρόμιο της Μαδρίτης Barajas και της Βαρκελώνης El Prat

Πωλούνται τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ισπανίας

Πέντε όμιλοι ενδιαφέρονται για τα δυο αεροδρόμια της Ισπανίας, Barajas και Βαρκελώνης El Prat.

Στην πώληση των δυο μεγαλύτερων αεροδρομίων προχωρά η ισπανική κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της. Το Υπουργείο Δημοσίων Υποθέσεων της χώρας ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί έξι πιθανοί πλειοδότες. Η ισπανική κυβέρνηση έχει θέσει ως πλαφόν για την διαπραγμάτευση τα 3,7 δισ. ευρώ για το αεροδρόμιο της Μαδρίτης Barajas και 1,6 δισ. για της Βαρκελώνης El Prat. Το Υπουργείο  ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις, που υποβλήθηκαν από τους ομίλους και θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα, ποιές από αυτές θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η διαδικασία πλειοδοσίας, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, πέντε όμιλοι ενδιαφέρονται για τα δυο αεροδρόμια της Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και η γερμανική Fraport και ο ισπανικός εταίρος του Acciona, η ισπανική Ferrovial σε σύμπραξη με την CPP Investment, αλλά και η IFM του Λουξεμβούργου και η επενδυτική εταιρεία Infinity Investments.

Η ισπανική εταιρεία δομικών υλικών FCC συμμετέχει στην πλειοδοσία με την Changi Airports International και την Siemens, ενώ η γαλλική Aeroports de Paris έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την GIP Ilex και την Az-Argos. Η ινδική GMR Infrastructure έχει ζητήσει να εξετάσει εκ των προτέρων  την περίπτωση της πλειοδοσίας μόνη της.  Οι δύο τελευταίοι όμιλοι ενδιαφέρονται μόνο για ένα αεροδρόμιο.

Η ισπανική εταιρεία υποδομών Abertis σχεδιάζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με την Borealis και την Ibervias για το αεροδρόμιο El Prat, ενώ η κατασκευαστική ισπανική εταιρεία San Jose θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Barajas μαζί με την Cedicor και την Global Mirobriga.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024