Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο Αεροδρόμιο Σάμου, κλειστό προσωρινά
Αεροδρόμια

Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο Αεροδρόμιο Σάμου, κλειστό προσωρινά

(φωτό: ΕΡΤ)

Αναστολή της λειτουργίας του διαδρόμου του αεροδρομίου θα ανασταλεί για επιχειρησιακούς λόγους, έως τις 12 μ.μ.

Η ανακοίνωση της Fraport Greece  για την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο Αεροδρόμιο Σάμου αναφέρει: “Σήμερα 28 Ιουλίου και ώρα 08:30, ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στο διάδρομο του Αεροδρομίου Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει νωρίτερα από το νησί της Πάρου, με τελικό προορισμό το Bodrum, Τουρκίας και ενδιάμεσο σταθμό ανεφοδιασμού, τη Σάμο. Άμεσα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου και o χειριστής του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων” για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η λειτουργία του διαδρόμου του αεροδρομίου θα ανασταλεί για επιχειρησιακούς λόγους, έως τις 12:00ΜΜ, μέχρι νεότερης ενημέρωσης”.

Το ελικόπτερο ερχόταν από την Πάρο, είχε σταματήσει για ανεφοδιασμό και θα συνέχιζε με τελικό προορισμό την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν 5 άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο χειριστής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024