Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑυξάνονται οι επόπτες ασφαλείας αερομεταφορών στις ΗΠΑ

Αυξάνονται οι επόπτες ασφαλείας αερομεταφορών στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά 5.000 τους επόπτες ασφαλείας αερομεταφορών, ενώ οι αεροπορικές εταιρίες εκτιμάται ότι θα χάσουν περισσότερους επιβάτες της πρώτης θέσης, αφού οι επόπτες […]

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά 5.000 τους επόπτες ασφαλείας αερομεταφορών, ενώ οι αεροπορικές εταιρίες εκτιμάται ότι<...> θα χάσουν περισσότερους επιβάτες της πρώτης θέσης, αφού οι επόπτες ασφαλείας συχνά κάθονται κοντά στο πιλοτήριο.

Ο κ. Μπράιαν Ρέρκας, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι οι επόπτες ασφαλείας αερομεταφορών μπορούν να καθίσουν σε οποιαδήποτε θέση στο αεροπλάνο, ενώ ζητείται από τις αεροπορικές εταιρίες να δίνουν θέσεις από την πρώτη θέση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες. Το αποτέλεσμα είναι με βάση εκτιμήσεις της αμερικανικής Ένωσης Αερομεταφορών (ΑΤΑ) οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες να έχουν απώλειες εσόδων ύψους 210 εκατ. δολαρίων. Ακόμα, εκτιμάται ότι οι απώλειες αυτές μπορεί να φθάσουν τα 231 εκατ. δολάρια με την επέκταση του εν λόγω προγράμματος.

Το όλο αυτό θέμα ανέκυψε ως υπό διαπραγμάτευση ζήτημα όταν ορισμένες αεροπορικές εταιρίες ζήτησαν και έλαβαν ποσό 3 δισ. δολαρίων ως έκτακτη επιχορήγηση, από το Κογκρέσο, τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο ο στέλεχος της AATA δηλώνει ότι επρόκειτο για μια εφ` άπαξ συμφωνία με την προοπτική απορρόφησης του κόστους.

Ο Ντέιβιντ Στέμπλερ, πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτών Αεροσκαφών, δηλώνει ότι ενώ δεν είναι καθόλου ευχάριστη η απώλεια καθίσματος της πρώτης θέσης, η ύπαρξη επόπτες ασφαλείας αερομεταφορών αποτελεί μέτρο για την κατοχύρωση της ασφάλειας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024