Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔιίστανται οι απόψεις του Ευρωπαϊκού τύπου για το νέο αεροσκάφος της Airbus

Διίστανται οι απόψεις του Ευρωπαϊκού τύπου για το νέο αεροσκάφος της Airbus

Η προχτεσινή παρουσίαση του νέου αεροσκάφους A-380 της Airbus, φαίνεται ότι απασχόλησε σοβαρά χτες τον Ευρωπαϊκό τύπο, καθώς σε πολλά πρωτοσέλιδα υπήρχαν άρθρα, που αφορούσαν αφενός στο εγκώμιο του και […]

Η προχτεσινή παρουσίαση του νέου αεροσκάφους A-380 της Airbus, φαίνεται ότι απασχόλησε σοβαρά χτες τον<...> Ευρωπαϊκό τύπο, καθώς σε πολλά πρωτοσέλιδα υπήρχαν άρθρα, που αφορούσαν αφενός στο εγκώμιο του και αφετέρου στις δυνατότητες χρησιμότητας του ή μη.

Αναλυτικότερα, η γερμανική εφημερίδα `Frankfurter Allgemeine Zeitung` υπογραμμίζει ότι “τα αποκαλυπτήρια του Α-380 στην Τουλούζη σηματοδοτούν μια νέα εποχή κατά την οποία τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται καθημερινότητα”. Με το Α-380 η Ευρώπη γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αεροπλοΐας, γράφει η ίδια εφημερίδα, η οποία καταλήγει στο ότι η Airbus δικαιώθηκε για την επιλογή της και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες παραγγέλνουν το σούπερ τζάμπο”.

Ωστόσο, μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η `Sueddeutsce Zeitung` υποστηρίζει ότι το Α-380 δεν έχει ακόμα αποδείξει την αξία του. “Οι Γάλλοι, στους οποίους απονέμονται κυρίως τα εύσημα για την κατασκευή του Α-380”, παρατηρεί στη συνέχεια η εφημερίδα “είχαν κάποτε κατασκευάσει το πιο όμορφο, σύγχρονο και τολμηρό αεροπλάνο, το Κονκόρντ, το οποίο όμως απεδείχθη κολοσσιαία οικονομική αποτυχία και κατέληξε στα μουσεία”.

Από την άλλη, η ισπανική εφημερίδα `El Pais` αντιμετωπίζει τη δημιουργία του σούπερ τζάμπο, το οποίο, μάλιστα αποκαλεί, `τεράστια ιπτάμενη φάλαινα`, ως “απόδειξη ότι η έννοια της ευρωπαϊκής συνεργασίας δεν είναι μια κοινοτυπία και ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα εάν υπάρχει ένας κοινός στόχος και θέληση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024