Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαROUTES 2002: Ανάκαμψη της επιβατικής αεροπορικής κίνησης

ROUTES 2002: Ανάκαμψη της επιβατικής αεροπορικής κίνησης

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στον τομέα των αερομεταφορών, διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών, των αεροδρομίων και άλλων φορέων, που μετέχουν στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο […]

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στον τομέα των αερομεταφορών, διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών, των αεροδρομίων και άλλων<...> φορέων, που μετέχουν στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερομεταφορών ROUTES<.> 2002, που φέτος πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Η ανάκαμψη αναμένεται να είναι της τάξεως του 6-7% το 2003. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της IATA<.> Μάρκ Νενάντοβιτς, παρατηρείται μια αργή αλλά σταθερή βελτίωση του κλίματος σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται η εμπιστοσύνη στο επιβατικό κοινό.

Κατά τον κ. Νενάντοβιτς το 2003 οι προοπτικές είναι θετικές. Στις αρχές Νοεμβρίου, στο συνέδριο της ΙΑΤΑ θα εξεταστεί το κατά πόσο έχει αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση στις αεροπορικές εταιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν για να επανέλθει το κλίμα ηρεμίας που υπήρχε πριν από την 11η Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, ο κ. Νενάντοβιτς έκανε λόγο για “φανταστικές εγκαταστάσεις”, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα στην αυξημένη επιβατική κίνηση που αναμένεται το 2004 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος κ. Γιάννης Παράσχης εκτίμησε ότι η αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και είναι σαφώς πιο θετικές οι προοπτικές. Αιτιολογώντας την εκτίμησή του αυτή, τόνισε ότι αντικατοπτρίζεται στην αυξημένη συμμετοχή στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών Routes 2002, χορηγός του οποίου είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή που υπήρξε ποτέ, καθώς στο συνέδριο πήραν μέρος πάνω από 150 εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών και 250 αεροδρομίων. Το συνέδριο, κατά τον κ. Παράσχη, ήταν μια καλή ευκαιρία να προβληθεί το Ελευθέριος Βενιζέλος σε 150 και πλέον αεροπορικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν εν όψει του 2004.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί ότι υπάρχει άριστη συνεργασία, μεταξύ του αεροδρομίου και του “Αθήνα 2004” προκειμένου να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες εν όψει της αυξημένης κίνησης, έτσι ώστε και το Ελευθέριος Βενιζέλος να συνεισφέρει αποφασιστικά στο να οι πιο επιτυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024