Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAegean-Cronus: Ελάχιστα μας αφορούν οι μειώσεις των τελών χρήσεις του Δ.Δ.Α

Aegean-Cronus: Ελάχιστα μας αφορούν οι μειώσεις των τελών χρήσεις του Δ.Δ.Α

Η μείωση των τελών χρήσης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ ελάχιστα αφορά την Aegean-Cronus Airlines, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της εταιρίας που αποτελεί τον δεύτερο […]

Η μείωση των τελών χρήσης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ ελάχιστα αφορά την Aegean-Cronus<.> Airlines<…>, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της εταιρίας που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο χρήστη του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοινωθείσα μείωση των τελών του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, που αφορά στα τέλη προσγείωσης, επηρεάζει ένα πολύ μικρό αριθμό πτήσεων με αεροσκάφη βάρους άνω των 120 τόνων (π.χ. Airbus 740, Boeing 747 & 777), αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. “Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε το μέτρο αυτό φορά μόνο 74 προσγειώσεις σε σύνολο 1.277 προσγειώσεων την εβδομάδα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών”, επισημαίνεται.

Σε ό,τι αφορά δε στα τέλη στάθμευσης κατά τις βραδινές ώρες (μεταξύ 24.00 και 05.00), στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “απλώς τροποποιήθηκε ο ήδη εφαρμοζόμενος τρόπος χρέωσης, ο οποίος προέβλεπε ούτως ή άλλως μηδενικό τέλος στάθμευσης κατά τις βραδινές ώρες, με συνέπεια η επίδραση του μέτρου στις εταιρίες μας να είναι μόλις της τάξεως του 2/οοο. Συγκεκριμένα για χρήση εξαμήνου, η Aegean και η Cronus Airlines έχουν αποδώσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το ποσόν των 2,5 δισ. δρχ. Η έκπτωση που αναλογεί σε αυτό το ποσόν με τον νέο τρόπο υπολογισμού στα τέλη στάθμευσης ανέρχεται στο ποσόν των 2.500.000”.

“Βάσει των παραπάνω στοιχείων, η πολυσυζητημένη μείωση των τελών αποδεικνύεται ότι απλώς δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στον συντριπτικό αριθμό των εκτελούμενων πτήσεων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024