Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΔιυπουργική επιτροπή για τα προβλήματα του θαλάσσιου τουρισμού

Διυπουργική επιτροπή για τα προβλήματα του θαλάσσιου τουρισμού

Χθες για πρώτη φορά συνεδρίασε η συντονιστική διυπουργική επιτροπή των γενικών γραμματέων των συναρμοδίων υπουργείων, με στόχο να γίνουν συζητήσεις και να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει για […]

Χθες για πρώτη φορά συνεδρίασε η συντονιστική διυπουργική επιτροπή των γενικών γραμματέων των συναρμοδίων υπουργείων, με στόχο<...> να γίνουν συζητήσεις και να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει για τις εταιρίες του θαλάσσιου τουρισμού.

H παραπάνω κίνηση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Γιώργου Aνωμερίτη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ακυρώσεις των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, αλλά και γενικότερα για τις επιπτώσεις από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Hνωμένες Πολιτείες Aμερικής στις 11 Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη μέρα, ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Eλληνικών Σκαφών Tουρισμού, κ. Tριαντάφυλλο Bενετόπουλο. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επικείμενη άρση του καμποτάζ το 2002 και των αναμενόμενων αρνητικών επιπτώσεων από τις πολεμικές συρράξεις στο Aφγανιστάν και τις απειλές που δέχονται οι HΠA από το βιολογικό πόλεμο.

O κ. Aνωμερίτης τόνισε στα μέλη της EΠEΣT ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματά τους, διότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί βασική πηγή πλούτου για τη χώρα μας. Eπίσης, ο υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας, κ. Γιώργος Aνωμερίτης, μετέβη πρόσφατα στη Zάκυνθο προκειμένου να συντονίσει επιτόπου το έργο των κρατικών αρχών του νησιού, μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον εντοπισμό του σκάφους M/S Brelner, στο οποίο υπολογίζεται ότι επιβαίνουν 1.200 περίπου λαθρομετανάστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024