Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπειλή για απολύσεις στην Ισπανία από την Ryanair
Εξάλειψη θέσεων εργασίας αν οι ισπανικές αρχές δεν άρουν πρόστιμα 1,23 εκατ. ευρώ

Απειλή για απολύσεις στην Ισπανία από την Ryanair

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair απείλησε ότι θα μειώσει τις δραστηριότητές της στην Ισπανία και θα προχωρήσει στην εξάλειψη θέσεων εργασίας αν οι αρχές δεν άρουν […]

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair απείλησε ότι θα μειώσει τις δραστηριότητές της στην Ισπανία και<...> θα προχωρήσει στην εξάλειψη θέσεων εργασίας αν οι αρχές δεν άρουν τα πρόστιμα ύψους 1,23 εκατ. ευρώ που της έχουν επιβάλει, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι ισπανικές εφημερίδες Expansion> και El Mundo.

Ισπανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μία σχετική επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair Michael O`Leary. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία αφορούν σε προβλήματα όπως η άρνησή της να δεχθεί την ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης των επιβατών ως αποδεικτικό ταυτοποίησης, ότι δεν προχώρησε στις εκπτώσεις που είχε υποσχεθεί σε επιβάτες και σε διαφωνίες σχετικά με τις αποσκευές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών της Ισπανίας.

Ο O`Leary χαρακτήρισε στην επιστολή του προς τον ισπανό υπουργό Βιομηχανίας Μιγκουέλ Σεμπάστιαν τα πρόστιμα «άδικα και αθέμιτα». Πηγές από το υπουργείο επιβεβαίωσαν ότι η επιστολή που δημοσιεύεται στην Expansion εστάλη τον Ιανουάριο.

“Οι σχετικές υπηρεσίες δεν έκαναν καμία προσπάθεια να λάβουν υπόψη τους τα γεγονότα ή τα επιχειρήματα της Ryanair”, επισημαίνει ο O`Leary, ενώ χαρακτήρισε τα πρόστιμα «δυσανάλογα» και μεροληπτικά, επισημαίνοντας ότι η Ισπανία δεν έχει επιβάλει παρόμοια πρόστιμα σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Αν δεν αρθούν τα πρόστιμα η Ryanair θα ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης των πτήσεων, των δρομολογίων και των θέσεων εργασίας στα ισπανικά αεροδρόμια.

Εκτιμάται ότι η Ryanair φέτος θα μεταφέρει πάνω από 30 εκατ. επιβάτες από και προς την Ισπανία, περισσότερους απ`ό,τι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρείας της χώρας Iberia, ενώ επισημαίνει ότι διατηρεί 33.000 θέσεις εργασίας στα ισπανικά αεροδρόμια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024