Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsRyanair: Αύξηση 10% στα εισιτήρια αν δεν παραλάβει έγκαιρα τα 737Max από την Boeing – απαιτεί αποζημίωση
Αεροπορικές εταιρείες

Ryanair: Αύξηση 10% στα εισιτήρια αν δεν παραλάβει έγκαιρα τα 737Max από την Boeing – απαιτεί αποζημίωση

Ryanair-737-800
Boeing 737-800 της Ryanair.

Ο ιρλανδικός low-cost αερομεταφορές “έκλεισε”και την 4η συνεργασία του με OTA, με την On the Beach.

Η Ryanair απαιτεί αποζημίωση από την Boeing λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην παράδοση αεροσκαφών, η οποία οδήγησε τον ιρλανδικό αερομεταφορέα στην εκτίμηση για μείωση στον αριθμό των επιβατών που προγραμματίζεται να μεταφέρει το 2024, ενώ εκφράζει προειδοποιήσεις για την πιθανότητα ακύρωσης ορισμένων πτήσεων την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary είπε: “Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2024 ήταν προς πώληση, βασισμένο στην αγορά 50 αεροσκαφών. Εάν έχουμε μόνο 40 έως 45 μέχρι το τέλος Μαρτίου, ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε κάποιες περικοπές δρομολογίων… κυρίως σε δρομολόγια με υψηλές καθημερινές συχνότητες. Ακόμη και η ανάπτυξή μας θα είναι περιορισμένη και αυτό οδηγεί σε ένα υψηλότερο περιβάλλον ναύλων στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι συνολικά”.

Kαι συνέχισε: “Οι μέσοι ναύλοι μας το καλοκαίρι του 2023 αυξήθηκαν κατά 17%. Δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσει εκεί, υπολογίζουμε μια αύξηση των ναύλων 5-10%”.

Ο O’Leary είπε επίσης ότι οι ναύλοι θα είναι υψηλότεροι εν μέρει λόγω προβλημάτων με τους κινητήρες Pratt & Whitney στα αεροπλάνα Airbus A320, αναγκάζοντας μερικά να μείνουν καθηλωμένα σε αεροπορικές εταιρείες, όπως η Wizz Air και η Lufthansa: “Η χωρητικότητα στις πτήσεις μικρών αποστάσεων εντός ΕΕ, η οποία λειτουργεί μόνο στο 90% της προ-Covid περιόδου, θα είναι περιορισμένη όλο το καλοκαίρι. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι μια αγορά A320 και Airbus”, είπε.

Συμφωνία και με τον ΟΤΑ On the Beach

Εν τω μεταξύ, η Ryanair ανακοίνωσε την 4η συνεργασία με OTA με την On the Beach, η οποία θα έχει πλέον εξουσιοδότηση να προσφέρει πτήσεις, θέσεις και μεταφορά αποσκευών της Ryanair στους πελάτες της, ως μέρος των πακέτων διακοπών τους.

Αυτή η συνεργασία εγγυάται ότι οι πληροφορίες πτήσης της Ryanair θα παρέχονται απευθείας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πελάτη, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών πριν από την αναχώρηση σχετικά με τους Όρους & Προϋποθέσεις της Ryanair και πληροφορίες σε περίπτωση διακοπής της πτήσης. Σύμφωνα με αυτή τη νέα συμφωνία, η On the Beach συμφωνεί ότι θα εμφανίζει μόνο τις πραγματικές τιμές της Ryanair, χωρίς προσαυξήσεις και θα μεταβιβάζει μόνο στη Ryanair όλα τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας με τους πελάτες και τηνπληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες On the Beach δε θα χρειαστεί να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης πελατών της Ryanair, την οποία πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν οι μη εξουσιοδοτημένοι πελάτες της.

Οι πελάτες της On the Beach που θα μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση για τους ναύλους της Ryanair ως μέρος του πακέτου On the Beach τους, με πλήρη διαφάνεια τιμών, ενώ θα εξακολουθούν να επωφελούνται από τα ευέλικτα προγράμματα πληρωμών της On the Beach, τα προνόμια πελατών (συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν lounge και του “fast track”), καθώς και προστασία ATOL.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024