Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΗ Expedia “κόβει” 1.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως
OTAs

Η Expedia “κόβει” 1.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Expedia
Τα κεντρικά γραφεία της Expedia, στο Seattle (Φωτό: ZGF).

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός, που κατέχει επίσης εμπορικά σήματα όπως η VRBO και η Hotels.com, δήλωσε ότι δεσμεύθηκε σε “ενέργειες αναδιάρθρωσης”, που οδήγησαν σε απολύσεις.

Ο Όμιλος Expedia ανακοίνωσε μείωση περίπου 1.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού του. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας προς έναν οργανωτικό και τεχνολογικό μετασχηματισμό, με στόχο την αποτελεσματικότερη ευθυγράμμιση των πόρων της με τις στρατηγικές της προτεραιότητες.

expedia

Ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Peter Kern.

Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί την προηγούμενη προειδοποιητική δήλωση της Expedia αυτόν τον μήνα, η οποία προβλέπει επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων για το 2024, που αποδίδεται στη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων. Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Peter Kern, σηματοδοτώντας μια κομβική περίοδο μετάβασης και επαναξιολόγησης των επιχειρησιακών της στρατηγικών.

Εκπρόσωπος του Ομίλου Expedia τόνισε τη σημασία της κατανομής πόρων για την υποστήριξη των πιο κρίσιμων έργων της εταιρείας. “Δεδομένης της πρόσφατης ολοκλήρωσης πολλών σημαντικών τεχνικών ορόσημων στον μετασχηματισμό του Ομίλου Expedia, η επιχείρηση συνεχίζει να αξιολογεί την κατάλληλη κατανομή των πόρων, για να εξασφαλίσει ότι οι πιο σημαντικές εργασίες θα συνεχίσουν να έχουν προτεραιότητα”, σημείωσε.

Η ανακοίνωση των μειώσεων θέσεων εργασίας, η οποία ξεκίνησε με ειδοποιήσεις προς ορισμένους υπαλλήλους από τη Δευτέρα, έρχεται στον απόηχο της τελευταίας ετήσιας έκθεσης της Expedia, η οποία κάνει λόγο για ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό 17.100 ατόμων σε περισσότερες από 50 χώρες στα τέλη του 2023. Συγκεκριμένα, περίπου οι μισά από αυτούς τους εργαζόμενους έχουν ρόλους που σχετίζονται με την τεχνολογία, υπογραμμίζοντας την επένδυση της εταιρείας στην τεχνική καινοτομία.

Η στρατηγική αναπροσαρμογή της Expedia περιλαμβάνει την εστίαση στην ενίσχυση των πωλήσεων το επόμενο έτος, μετά από μια συγκεντρωμένη προσπάθεια για τεχνικές βελτιώσεις και μια πολυαναμενόμενη ανανέωση του προγράμματος loyalty τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης των καταναλωτικών επιχειρήσεων σε μονοψήφια αύξηση εσόδων τα τελευταία τρίμηνα, το επιχειρηματικό τμήμα της Expedia σημείωσε ισχυρή διψήφια ανάπτυξη. Αυτό το τμήμα ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαφήμισης και ταξιδιωτικής τεχνολογίας για εταιρικούς πελάτες, εκτός από τη διαχείριση πλατφορμών ταξιδιωτικών κρατήσεων για μεγάλες μάρκες, όπως η Walmart Inc. και η American Express Co.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024