Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο Sharm El-Sheikh ανακηρύσσεται Πρωτεύουσα Τουρισμού για το 2024
Προορισμοί

Το Sharm El-Sheikh ανακηρύσσεται Πρωτεύουσα Τουρισμού για το 2024

Στην τελετή της Αφρικανικής-Ασιατικής Ένωσης (AFASU), το Sharm El-Sheikh ανακηρύχθηκε Πρωτεύουσα του Τουρισμού για το 2024, με τη συμμετοχή κορυφαίων τουριστικών προσωπικοτήτων και την απονομή του βραβείου «Άνθρωπος της Χρονιάς» στον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά

Το Sharm El-Sheikh, γνωστό για την ξεχωριστή τουριστική του θέση στον τουρισμό της Αιγύπτου αλλά και για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, ανακηρύχθηκε επισήμως Πρωτεύουσα του Τουρισμού για το έτος 2024. Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των εκτεταμένων προσπαθειών της πόλης για την προαγωγή του τουρισμού μέσα από έξυπνες τεχνολογίες και βιώσιμες πρακτικές.

Η τελετή αναγνώρισης διοργανώθηκε από την Αφρικανική-Ασιατική Ένωση (AFASU) με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων του τουρισμού όπως τον Alain St.Ange, πρώην υπουργό των Σεϋχελλών αρμόδιο για τον Τουρισμό, την Πολιτική Αεροπορία, τα λιμάνια και τη ναυτιλία των Σεϋχελλών, που τώρα ηγείται της δικής του «Συμβουλευτικής Τουρισμού Saint Ange», τον Δρ. Jens Thraenhart, πρώην εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Τουρισμού του Μεκόνγκ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Visit Barbados, αλλά και 2ο Αντιπρόεδρο του UNWTO Affiliate Members Board που είναι ιδρυτικός εταίρος της Chameleon Strategies, και τον Θεόδωρο Κουμέλη, ιδρυτή και διεθύνοντα Σύμβουλου του TravelDailyNews Network. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα επιτεύγματα της πόλης και την ηγεσία του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά κ. Khaled Fouda, ο οποίος έλαβε και το βραβείο «Άνθρωπος της Χρονιάς».

Το Sharm El-Sheikh, υπό την ηγεσία του κ. Fouda, έχει μπει σε μια εποχή μεταμόρφωσης μέσω της ενσωμάτωσης βιώσιμων πρακτικών στον τουριστικό τομέα. Η προσπάθεια αυτή επιδιώκει να προστατεύσει το περιβάλλον και να ενισχύσει την τοπική οικονομία, κάνοντας το Sharm El-Sheikh έναν προορισμό που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για τις φυσικές ομορφιές και τις βιώσιμες πρακτικές του.

Η διάκριση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της βιωσιμότητας και της καινοτομίας στην προώθηση του τουρισμού και επιβεβαιώνει τη θέση του Sharm El-Sheikh ως ηγέτη στον τουρισμό. Οι επαγγελματίες του τουρισμού και της φιλοξενίας μπορούν να αντλήσουν σημαντικά διδάγματα από την προσέγγιση του Sharm El-Sheikh στη βιωσιμότητα, καθώς επιδιώκει να συνδυάσει την ανάπτυξη με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη, προσφέροντας ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης στον τουριστικό κλάδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024