Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑιγυπτιακή Εβδομάδα Πολιτισμού στην Αθήνα εντός του 2024
Πολιτισμός

Αιγυπτιακή Εβδομάδα Πολιτισμού στην Αθήνα εντός του 2024

Lina Mendoni
H υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα Omar Amer Youssef.

Συνάντηση εργασίας της υπουργού Πολιτισμού κα Λίνας Μενδώνη με τον πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef.

​Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν πρόσφατα η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα Omar Amer Youssef, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η σχέση στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών. Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των διμερών πολιτιστικών σχέσεων, συμφωνήθηκε σειρά δράσεων, όπως η συνεργασία για την επιτυχή διοργάνωση της Αιγυπτιακής Εβδομάδας Πολιτισμού στην Αθήνα, εντός του 2024, και οι ενισχυμένες επαφές για τη διαχείριση και την προβολή των μνημείων παγκόσμιας ακτινοβολίας των δύο χωρών.  

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Αίγυπτος αποδίδουν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από  την παράνομη διακίνηση. Δρομολογείται, ως εκ τούτου, η υπογραφή σχετικής συμφωνίας, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, εν όψει και της επικείμενης διάσκεψης κορυφής των τριών χωρών εντός του 2023.

Ο κ. Youssef προσκάλεσε την κα Μενδώνη στην Αίγυπτο για να παραστεί στα εγκαίνια του νέου Μουσείου Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού, στην Αλεξάνδρεια, στις αρχές Οκτωβρίου, οι εργασίες ανακαίνισης του οποίου είχαν αρχίσει το 2005. Ομοίως, απηύθυνε πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου του Καΐρου, που θα λάβουν χώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2024. Η υπουργός Πολιτισμού υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συναντηθεί και με την Αιγύπτια ομόλογό της, Nevine Al-Kilani, και να συζητήσει μαζί της εφ’ όλης της ύλης.

Τέλος, η υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον κ. Youssef για τη σημαντική στήριξη της Αιγύπτου στην εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατά την πρόσφατη σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024