Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAustrian Airlines: Η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία που πιστοποιείται ως `Πρότυπος Οργάνωση`

Austrian Airlines: Η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία που πιστοποιείται ως `Πρότυπος Οργάνωση`

Ο Οργανισμός Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Αεροπορίας ή EASA, επίσημο σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποίησε το Τεχνικό Τμήμα της Austrian Airlines ως “Πρότυπος Οργάνωση”. Το πιστοποιητικό επάρκειας επικυρώνει ότι ο κάτοχος […]

Ο Οργανισμός Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Αεροπορίας ή EASA, επίσημο σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποίησε το Τεχνικό Τμήμα της Austrian Airlines ως<...> “Πρότυπος Οργάνωση”.

Το πιστοποιητικό επάρκειας επικυρώνει ότι ο κάτοχος του έχει όλα τα απαιτούμενα προσόντα για να προβεί σε αλλαγές ή μορφοποιήσεις εντός και εκτός του αεροσκάφους. Το Τεχνικό Τμήμα της Austrian, μετά από δεκαοχτώ μήνες υλοποίησης του προγράμματος, με την απαραίτητη εκπαίδευση που διεξήχθη και αφού δημιουργήθηκαν τα απαραίτητα προσόντα για τη πιστοποίηση, έχει επισήμως ανακηρυχθεί σαν τη πρώτη “Πρότυπος Οργάνωση” της EASA στην Ευρώπη. Το περίβλεπτο πιστοποιητικό – υπ` αριθμόν 001 – παραδόθηκε πρόσφατα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της EASA, Patrick Goudou στη Βιέννη, σε ειδική τελετή.

Ο Δρ. Walter Bock, Επιχειρησιακός Διευθυντής του ομίλου της Austrian, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις κατά την απονομή του πιστοποιητικού: “Απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός κατασκευαστικών γνώσεων καθώς και πλήρης κατανόηση της τεχνολογίας του αεροσκάφους και διατήρηση του για να μας δοθεί αυτή η εξουσιοδότηση. Το Τεχνικό Τμήμα της Austrian ενώνει δεκαετίες ανάλογης εμπειρίας με την επάρκεια σύγχρονου σχεδιασμού”.

Ουσιαστικά, οι μορφοποιήσεις στο αεροσκάφος (εντός των καμπίνων επί παραδείγματι), ή οι επισκευές μπορούσαν να υλοποιηθούν μόνο υπό τη δράση των ανάλογων προσόντων που ορίζονταν από τον κατασκευαστή. Μέχρι στιγμής, εάν κάποια επισκευή δεν ορίζονταν από τους κανονισμούς, ήταν απαραίτητο να απαιτηθεί επιπρόσθετη εξουσιοδότηση από τον κατασκευαστή ή τις Εθνικές Αρχές Αεροπορίας. Αυτή η μέθοδος όμως μείωνε τόσο την ευλυγισία όσο και δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερα κόστη καθώς και περισσότερο κενό χρόνο για το αεροσκάφος.

Η EASA ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2003 έχοντας υπευθυνότητα για ρυθμιστικά καθήκοντα στο συγκεκριμένο τομέα για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας. Ο οργανισμός επίσης φέρει ευθύνη για τη διατήρηση και τη συνέχεια των προσπαθειών καλυτέρευσης των επιπέδων ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Πολιτικής Αεροπορίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024