Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιερευνητικές επαφές εκπροσώπων Alitalia και Air France/KLM

Διερευνητικές επαφές εκπροσώπων Alitalia και Air France/KLM

Διερευνητικές επαφές για την εξέταση του ενδεχομένου συγχώνευσης με τον ιταλικό κρατικό αερομεταφορέα, Alitalia, πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες στελέχη της Air France/KLM, κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος, από πλευράςτης Alitalia, με στόχο […]

Διερευνητικές επαφές για την εξέταση του ενδεχομένου συγχώνευσης με τον ιταλικό κρατικό αερομεταφορέα, Alitalia, πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες στελέχη της Air France/KLM, κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος, από πλευράς<...>της Alitalia, με στόχο την συνολική αναδιάρθρωση της εταιρίας.

Ωστόσο όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Chairman της Air France/KLM, κ. Jean-Cyril Spinetta, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα “συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις για μια μελλοντική συγχώνευση με τον ιταλικό αερομεταφορέα, Alitalia, δεν έχουν γίνει”. Προς το παρόν συνέχισε, οι δύο εταιρίες βρίσκονται στο στάδιο των διερευνητικών επαφών, με τρεις κύριες θεματικές:


  • Αν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας μπορεί να αποβεί εφικτό
  • αν Air France/KLM και Alitalia έχουν κοινούς επιχειρηματικούς στόχους, και
  • αν η συγχώνευση των δύο εταιριών μπορεί να δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος για συνεργίες

“Αν οι απαντήσεις στα προαναφερθέντα ερωτήματα είναι θετικές” κατέληξε ο κ. Spinetta “τότε είναι πιθανό να ξεκινήσουν συζητήσεις με την Alitalia”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024